ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κριτική Γκάμπριελ στον Σόιμπλε με φόντο το Grexit και τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας

Κριτική Γκάμπριελ στον Σόιμπλε με φόντο το Grexit και τις αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας
REUTERS/Michaela Rehle

Στο ενδεχόμενο Grexit, που ξαναέβαλε στο τραπέζι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έθιξε ιδιαιτέρως και το θέμα των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας.

Για άλλη μια φορά ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην περίπτωση που θα "ακρωτηριαστεί" η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέροντας ρητά και την Ελλάδα.

Μιλώντας στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια του Μονάχου ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός καταφέρθηκε, χωρίς περιστροφές, κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συναδέλφου του στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου, ο οποίος ξανάφερε στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του Grexit.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Ελλάδας για να ασκήσει επίσης κριτική στο πολυσυζητημένο θέμα των αμυντικών δαπανών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ανήκει στις λίγες χώρες του ΝΑΤΟ, οι οποίες ξοδεύουν το 2% του προϋπολογισμού τους για αμυντικές δαπάνες, δεν μπορεί όμως ταυτόχρονα να πληρώσει επαρκείς συντάξεις στους πολίτες. Και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ