ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν»

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν»

«Άπτεται των θεσμών να αποφασίσουν το πότε θα έρθουν στην Αθήνα», ξεκαθάρισε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.

Ερωτηθείς για το πότε τα κλιμάκια των ΔΝΤ, της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ESM θα έρθουν στην Αθήνα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως αυτό θα το αποφασίσουν τα ίδια κα θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα χρειαστούν για να προετοιμαστούν.

«Υποθέτω τις επόμενες ημέρες, αλλά πρώτα πρέπει να προετοιμαστούν», είπε, ενώ χαριτολογώντας προσέθεσε: «Δεν είμαι το αφεντικό των θεσμών».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως δεν υπάρχει και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει «πολύ δουλειά» σχετικά με παρεμβάσεις στο φορολογικό σύστημα, στο ασφαλιστικό σύστημα και στην αγορά εργασίας.

«Αυτές είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και είμαι σίγουρος πως θα απαιτηθεί πολύ τεχνική εργασία στην Αθήνα», είπε. Ωστόσο προσέθεσε πως θα ήταν καλό να ολοκληρωθεί να υπάρξει συμφωνία το «συντομότερο δυνατόν», παρότι όπως διευκρίνισε δεν υπάρχει μέση ανάγκη ή πρόβλημα ρευστότητας. «Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική», είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς για το πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος του προγράμματος, ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως αυτό άπτεται της ελληνικής πλευράς να το αποφασίσει.

Διαβάστε επίσης

Παππάς: Μαζί θα ψηφιστούν μέτρα και αντίμετρα

Αυτά είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα προτείνει η κυβέρνηση

Ευφορία στην αγορά ομολόγων από την απόφαση του Eurogroup

ΔΗΜΟΦΙΛΗ