ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους θεσμούς θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους θεσμούς θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
ΑΠΕ- ΜΠΕ

Για το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών θα ενημερώσει σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι σε ειδική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να παρίστανται τόσο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο τελευταίος μετείχε νωρίτερα στη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group στην οποία εξετάσθηκε αφενός το περιεχόμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς, αφετέρου διευκρινίσθηκαν ζητήματα που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει αργά σήμερα το βράδυ προ ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης δεν έχει ακόμη συγκεντρώσει τις διατάξεις που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που θα ξεκλειδώσει τη δόση των 2 δισ. ευρώ και τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς αυτές ακόμη διαμορφώνονται.

Aπό την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο αρμόδιος για τα Οικονομικές Υποθέσεις Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε σήμερα πως επήλθε συμφωνία. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών για θέματα που εκκρεμούσαν. Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα», είπε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η ευρωζώνη είναι έτοιμη να καταβάλει τα 12 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Οπως έγραψε στο twitter ο επικεφαλής του Eurogroup: «Καλά νέα. Βιώσιμη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών. To EWG συζήτησε την κατάσταση και καλωσόρισε την πρόοδο που έγινε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ