TECH

Με εκπαιδευμένους αετούς θα εξουδετερώνει τα drones η ολλανδική αστυνομία

Με εκπαιδευμένους αετούς θα εξουδετερώνει τα drones η ολλανδική αστυνομία
Video capture

Καθώς οι αρχές προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ευρέως διαδεδομένης χρήσης των drones, η Ολλανδική Αστυνομία ρίχνει μια κάπως ανορθόδοξη ιδέα στο τραπέζι: τον παντοδύναμο αετό.

Σύμφωνα με τους Ολλανδούς πρόκειται για μια χαμηλής τεχνολογίας λύση σε ένα υψηλής τεχνολογίας πρόβλημα. Η εταιρία «Φρουροί από ψηλά» εκπαιδεύει φαλακρούς αετούς να εφορμούν και να εξουδετερώνουν οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ηλεκτρονική συσκευή.

«Δύο από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των πτηνών αυτών είναι η ταχύτητα και η δύναμή τους,» λέει ο συνιδρυτής της εταιρίας Μπεν ντε Κειζέρ.

«Μερικές φορές η λύση ενός υπερμοντέρνου προβλήματος είναι πιο πρoφανής από ότι πιστεύουμε.»

Τον Οκτώβριο του 2015, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δέχτηκε αναφορές πιλότων που έκαναν λόγο για πάνω από 100 θεάσεις drones και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εξετάζει λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάνοντας χρήση της υψηλής τεχνολογίας.

Κάποια από τα μέτρα αφορούν το μπλοκάρισμα του σήματος του drone, τη χρήση λέιζερ, την ανάπτυξη πυραύλων, ρουκετών και σφαιρών, ωστόσο η ίδια η Ομοσπονδία αναγνωρίζει ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος παράπλευρων ζημιών αν χαθεί ο στόχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ