TECH

#Χρόνια πολλά Twitter: Δέκα διάσημα tweets για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του

#Χρόνια πολλά Twitter: Δέκα διάσημα tweets για τα  δέκα χρόνια λειτουργίας του
REUTERS

Το Twitter γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, μία ημέρα μετά την απόφασή του να διατηρήσει το βασικό λόγο της επιτυχίας του, δηλαδή το όριο των 140 χαρακτήρων.

 

Μαζί με το facebook, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έδωσε νόημα σε αυτό που ονομάζουμε social media.

Ακολουθούν τα δέκα tweets που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των χρηστών του.

Ανάμεσά τους βρίσκονται σημαντικά γεγονότα, προσωπικότητες μεγάλης επιρροής αλλά και γρίφοι, στους οποίους η κοινότητα του μέσου έπρεπε να δώσει απαντήσεις.

Τα δέκα tweets που "έσπασαν" το twitter

1. Το πρώτο τιτίβισμα το 2006, από τον συνιδρυτή του Τwitter, Τζακ Ντόρσεϊ.

2. Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται για ρίξουν το Ίντερνετ; Τον Ιούνιο του 2009, δόθηκε η απάντηση. Μόλις ένας άνθρωπος, ο Μάικλ Τζάκσον. Ήταν η πρώτη φορά που το δίκτυο έπεσε, με 5.000 μηνύματα να ποστάρονται , κάθε λεπτό.

3. Τα ζωντανά τιτιβίσματα στην επιχείρηση του Μπιν Λάντεν.
Ο Sohaib Athar, ένας σύμβουλος από το Πακιστάν, έγινε διάσημος αφού εντόπισε ένα ελικόπτερο να περνάει από το σπίτι του το 2011. Η αθώα παρατήρησή του κατέληξε να γίνει ένα live-tweeting για την επιχείρηση αναζήτησης του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές δυνάμεις.

4. Το τιτίβισμα που ξεπέρασε τη φήμη του Τζάστιν Μπίμπερ.

5. Το πιο viral τιτίβισμα.
Η παρουσιάστρια Ellen DeGeneres, έβγαλε μια σέλφι στην τελετή απονομής των Όσκαρ, το 2014. Το συγκεκριμένο πόστ, έκαναν retweet, 3 εκατομμύρια άνθρωποι και έγινε το πιο γνωστό στην ιστορία τουtwitter.

6. Το περίεργο φόρεμα.
Η ιστορία του χρυσού-άσπρου φορέματος δεν είναι σημαντική.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι άνοιξε ένα παγκόσμια debate, το πιο μεγάλο στην ιστορία των κοινωνικών πλατφόρμων, τουλάχιστον.

Τα χάσταγκ #whiteandgold #blueandblack έγιναν ανάρπαστα στην ψευδαίσθηση ενός ρούχου.

7. Νερό στον Άρη.
Ένα πόστ από την ομάδα της NASA που βρίσκονταν σε αποστολή στον Άρη, επιβεβαίωσε την ύπαρξη πάγου στον πλανήτη. Και αφού υπάρχει πάγος, υπάρχει και νερό. Ο ‘’Κόκκινος Πλανήτης’’, δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος.

8. Tweets, αντί για διαρροές
Ένας από τους πιο διάσημους πληροφοριοδότες της ιστορίας, ο Έντουαρτ Σνόουντεν, ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στην κοινωνική πλατφόρμα, τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ κρυβόταν από την κυβέρνηση της Ρωσίας.

9. Το πιο διάσημο διπλωματικό τιτίβισμα έγινε από τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος ενημέρωσε τον κόσμο για την πολυπόθητη συμφωνία, όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

10. Το «βαρυτικό» κουτσομπολιό
Πριν από το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard, της NASA επιβεβαίωσε επίσημα ότι μία από τις σημαντικότερες θεωρίες του Αϊνστάιν για το σύμπαν, των βαρυτικών κυμάτων, ισχύει, η Έριν Ράιαν, επιστημονική συνεργάτης, ‘’ανέβασε’’, μια φωτογραφία με μια τούρτα και διέδωσε την είδηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ