TECH

Το Google Goals προγραμματίζει τους χρήστες να βάζουν στόχους και να τους ολοκληρώνουν

Το Google Goals προγραμματίζει τους χρήστες να βάζουν στόχους και να τους ολοκληρώνουν
Google

Η Google παρουσίασε το νέο της εργαλείο, που στοχεύει στο να κάνει τους χρήστες της «καλύτερους ανθρώπους».

Το Goals χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους, συμπεριλαμβανομένου την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τo πρόγραμμα γυμναστικής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Η εφαρμογή παρατηρεί το ημερολόγιο, βρίσκει χρόνο στο πρόγραμμα των χρηστών, και προσθέτει στο ελεύθερο πρόγραμμα ασχολίες που μπορεί να ακολουθήσει ο χρήστης. Όταν κάποιος προσθέσει κάτι καινούριο στο πρόγραμμά του, π.χ. τη γυμναστική, η Google κάνει ερωτήσεις και προτείνει τη συχνότητα και τη διάρκεια που μπορεί κάποιος να γυμναστεί, σχεδιάζοντας ένα κατάλληλο πρόγραμμα.

Από τη στιγμή που θα προγραμματιστεί μια δραστηριότητα, ο αλγόριθμος της εφαρμογής μπορεί να χρησιμοποιήσει τη τεχνητή νοημοσύνη του για να διαβεβαιωθεί ότι ακολουθείται το πρόγραμμα. Αν ο χρήστης δεν ακολούθησε τις δραστηριότητες του, αυτόματα αναπρογραμματίζει το πρόγραμμα όταν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Η εφαρμογή θα αναγνωρίζει πλέον όταν οι άνθρωποι τείνουν να αναβάλλουν κάτι τακτικά, και θα χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για να οργανώσει η ίδια ένα σωστό πρόγραμμα στο μέλλον. Δηλαδή, αν ένα άτομο δεν είσαι σε θέση να ολοκληρώσει τους στόχους του τα βράδια της Τρίτης, αλλά έχει χρόνο τα πρωινά της Πέμπτης, θα μεταθέσει τις δραστηριότητες του, με έναν πιο επιτυχημένο σχεδιάγραμμα.

Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά, προστέθηκαν σαν δώρο για τα 10α γενέθλια του ημερολογίου της Google, και είναι ήδη διαθέσιμα στις εφαρμογές της Apple και της Android.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ