TECH

Τεχνολογικές εταιρίες στην υπηρεσία ανθρωπιστικών οργανισμών

Τεχνολογικές εταιρίες στην υπηρεσία ανθρωπιστικών οργανισμών

Ενώ η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά βρισκόταν σε εξέλιξη, μια ομάδα ειδικών της εταιρίας LinkedIn, που έχει δημιουργήσει την ομώνυμο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο, είχε την ιδέα να συνδέσει τις νέες αφίξεις με εταιρίες πρόθυμες να τους προσφέρουν εργασία.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, το LinkedIn λανσάρισε το «Welcome talent», ένα micro-site στα Αγγλικά και τα Αραβικά που φέρνει σε επαφή πρόσφυγες που βρίσκονται στην Σουηδία με τοπικές εταιρίες που προσφέρουν εργασία και πρακτική εξάσκηση.

Η τεχνολογική εταιρία της Σίλικον Βάλεϊ διερευνά την δυνατότητα για επέκταση του πιλοτικού εγχειρήματος, που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 400 θέσεις εργασίας.

Χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα των δεδομένων και του ανθρώπινου δυναμικού, το LinkedIn έχει επίσης αναλάβει τον ρόλο της σύνδεσης ειδικών με οργανισμούς που παρέχουν βοήθεια σε θύματα φυσικών καταστροφών, όπως για παράδειγμα οι σεισμοί.

Το πώς η τεχνολογία μπορεί να φανεί περισσότερο χρήσιμη για την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, θα αποτελέσει κεντρικό θέμα συζήτησης στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρόγραμμα Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ανθρωπιστική Καινοτομία.

Το LinkedIn είναι η μόνη τεχνολογική εταιρία που προσφέρει τις υπηρεσίες της για την υποστήριξη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το 2013, η πλατφόρμα αναζήτησης και προσφοράς καταλυμάτων Airbnb εισήγαγε ένα εργαλείο που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προφέρουν δωρεάν διαμονή σε επιζήσαντες φυσικών καταστροφών, το οποίο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε στους σεισμούς στην Ιαπωνία και το Εκουαδόρ.

Η προσπάθεια του τεχνολογικού τομέα να βελτιώσει και να καινοτομήσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, τράβηξε την προσοχή του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ και ελπίζει σε μια συνεργασία με την εταιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ