TECH

Χωριό στο φεγγάρι σχεδιάζει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός

Χωριό στο φεγγάρι σχεδιάζει ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός
ESA

Ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Σταθμός (ESA) έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα χωριό στο φεγγάρι μέχρι το 2030.

Μιλώντας στο 32ο συνέδριο διαστήματος στην Ολλανδία, ο γενικός διευθυντής του σταθμού, Johann-Dietrich Wörner, ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να θεωρήσω τον Άρη ως ιδανικό στόχο του ανθρώπινου γένους. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν πιο μακριά».

Το σεληνιακό χωριό θα μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 200 επιστήμονες και μηχανικούς και στη συνέχεια προβλέπεται να διεξάγονται και ταξίδια για τους πολίτες. Ήδη διαθέτωνται από το 2013 τα δομικά υλικά και οι πύραυλοι για τη μεταφορά τους, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο. Μάλιστα, οι επιστήμονες στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν γιγάντιους εκτυπωτές 3D που θα βοηθήσουν στο ταχύτατο χτίσιμο του χωριού.

Από την άλλη, η NASA θα εστιάσει στις αποστολές του Άρη και τη δημιουργία αντίστοιχου κέντρου, όπως αναφέρει το New Europe.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος είναι μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Παρίσι. Δημιουργήθηκε στις 30 Μαΐου 1975 με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των ευρωπαϊκών διαστημικών δραστηριοτήτων, αλλά και για να ανταγωνιστεί την τεχνολογική υπεροχή της ΕΣΣΔ και των ΗΠΑ στον συγκεκριμένο τομέα.

Αποτελείται από 22 κράτη μέλη και 2.000 εργαζόμενους. Πρόσφατα, ο διαστημικός σταθμός έχει στείλει δορυφόρους -ανιχνευτές για περιβαλλοντική έρευνα του ηλιακού συστήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ