TECH

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία για τον Τραμπ από το αρχείο του Δημοκρατικού Κόμματος

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία για τον Τραμπ από το αρχείο του Δημοκρατικού Κόμματος
REUTERS/Brian Snyder

Ρώσοι χάκερ διείσδυσαν στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και απέκτησαν πρόσβαση σε όλη τη βάση δεδομένων μιας έρευνας που αφορούσε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι "εισβολείς" κατάφεραν να υποκλέψουν τα δεδομένα και να διαβάσουν όλα τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθώς και τις συνομιλίες στις ομάδες συζήτησης των μελών του κόμματος.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς, επιβεβαίωσε και επίσημα την παραβίαση του συστήματος που δέχτηκαν.

"Όταν ανακαλύψαμε την εισβολή, αντιμετωπίσαμε το θέμα με τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Η ομάδα μας κινήθηκε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πετάξει έξω τους εισβολείς και να ασφαλίσει το δίκτυό μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη Washington Post, Ρώσοι κατάσκοποι είχαν βάλει και στο στόχαστρό τους τα δίκτυα του Τραμπ, της Χίλαρι Κλίντον αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ορισμένων Ρεπουμπλικανικών επιτροπών.

Στις κατηγορίες που εμπλέκουν τη Ρωσία στην υπόθεση, απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ αρνούμενος οποιαδήποτε σχέση της χώρας.

"Αποκλείω εντελώς την πιθανότητα η ρωσική κυβέρνηση ή οι κυβερνητικοί θεσμοί να έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση", αναφέρει στο πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, εντοπίστηκαν χάκερ που είχαν πρόσβαση στο δίκτυο της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος επί περίπου έναν χρόνο και μόλις την περασμένη εβδομάδα έγιναν αντιληπτοί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ