TECH

Η NASA ανοίγει μελλοντικές θέσεις εργασίας στον Άρη

Η NASA ανοίγει μελλοντικές θέσεις εργασίας στον Άρη
NASA

Ο διαστημικός σταθμός της NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που καλούν τους πολίτες να αφήσουν τη Γη και να διαπρέψουν σε θέσεις εργασίας στον... Άρη.

H γκάλερι έχει τίτλο «Ζητούνται Εξερευνητές στον Άρη». Αρχικά, τα σχέδια δημιουργήθηκαν το 2009 και αυτή την εβδομάδα εκτέθηκαν στο κοινό. Κάποιες από τις θέσεις εργασίας που προτείνει η διαστημική κοινότητα είναι: εκπαιδευτικοί, αγρότες και τεχνικοί.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του στον Κόκκινο Πλανήτη ωστόσο η NASA θέλει να εμπνεύσει τους εξερευνητές του μέλλοντος, ανοίγοντας νέα μονοπάτια στο μέλλον.

Ο πλανήτης μας θα πεθάνει κάποια στιγμή και όπως υπολογίζουν οι ερευνητές, αυτό θα συμβεί σε 2.8 δισεκατομμύρια χρόνια. Εντούτοις, οι φόβοι για έναν "ξαφνικό θάνατο" λόγω του κλίματος, της εξάντλησης των ενεργειακών πόρων ή μίας πυρηνικής καταστροφής είναι πιο χειροπιαστοί.

Παράλληλα, η σχεδόν ενστικτώδης αγάπη του ανθρώπινου γένους για γνώση και εξερεύνηση δεν γνωρίζει σύνορα. Έτσι, οι επιστήμονες αναζητούν μια δεύτερη επιλογή διαβίωσης στο αχανές Διάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ