TECH

Είναι αυτό το πρωτότυπο, ένα iPhone από το 1992;

Είναι αυτό το πρωτότυπο, ένα iPhone από το 1992;

Ο Thomas S. Ross από τη Φλόριδα των ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι είναι ο εφευρέτης του iPhone και ζητάει από την Apple 10 δισ. δολάρια.

Στη μήνυση του εναντίον της εταιρίας του Κουπερτίνο ο Ross υποστηρίζει πως η Apple έκλεψε την ιδέα του. Ένα iPhone που ο ίδιος είχε επινοήσει πολύ πριν το βγάλει στην κυκλοφορία η εταιρία του Τζομπς, το 2007 δημιουργώντας ιστορία στα gadget.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Ross κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μία «ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης» το 1992, 15 χρόνια πριν την Apple. Aυτή η ορθογώνια συσκευή χειρός με οθόνη από το παρελθόν ήταν και η πρώτη συσκευή «σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να διαθέτει συνδυασμό εργαλείων media και επικοινωνίας» ισχυρίζεται στην αγωγή του ο Ross. Αν και ο ίδιος είχε καταθέσει τη σχετική πατέντα στα 90s, η Apple «έκλεψε την ιδέα του, αξιοποιώντας την σε συσκευές iPhone, iPod και τα iPad» επισημαίνει ο ίδιος.

Η αγωγή του Ross συνοδεύεται από τα αρχικά σχέδια του διπλώματος ευρεσιτεχνίας του Ross, ο οποίος και ισχυρίζεται ότι οι αναπαραγωγές της Apple «είναι ουσιαστικά ένα αντίγραφο των σχεδίων του». Βέβαια δεν κατάφερε ποτέ να κατοχυρώσει τη σχετική πατέντα καθώς ποτέ δεν κατέβαλε τις απαιτούμενες εισφορές οπότε και η αίτηση του εγκαταλείφθηκε το 1995.

lsnhdg0fmgvmm9duoelt

Ο Ross απαιτεί από την Apple αποζημίωση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και μερίδιο 1.5% από τις μελλοντικές πωλήσεις της Apple.

Αν καταφέρει να δικαιωθεί ο Ross απαιτεί, μόνο για το 2015, χρονιά που τα έσοδα της εταιρίας έφτασαν τα 235 δισ. δολάρια για τον αμερικανικό κολοσσό, το ποσό των 3.5 δισ. δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ