Βγαίνει στο δρόμο το λεωφορείο που περνάει πάνω από την κίνηση
Το λεωφορείο που κινείται σε ράγες και περνάει πάνω από τα αυτοκίνητα, εγκαινίασαν οι αρχές της Κίνας στην πόλη Qinhuangdao, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Το TEB (Transit Elevated Bus) φτάνει τα 21 μέτρα μήκος, 7,6 μέτρα πλάτος, είναι ηλεκτροκινούμενο και μπορεί να μεταφέρει 300 επιβάτες.
Το μεταφορικό «θαύμα» της Κίνας, αν και δεν είναι έτοιμο ακόμη για μαζική χρήση, θέλουν να αξιοποιήσουν και άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία, η Γαλλία, η Ινδία και η Ινδονησία. Σε αυτές τις χώρες δύσκολα θα μπορούσε να μπει και η Ελλάδα, καθώς τα οχήματα που χωράνε κάτω από το υπερυψωμένο λεωφορείο είναι μόνο τα επιβατικά και όχι βανάκια ή μίνι-φορτηγά που κυκλοφορούν και στους ελληνικούς δρόμους και ιδίως στις μεγάλες πόλεις.
ΚΟΣΜΟΣ
Μερτς: Το Βερολίνο αποφασισμένο να συμβάλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής
23:36
ΚΟΣΜΟΣ
Για νέα Οκτωβριανή Επανάσταση προειδοποιεί ο ηγέτης του ΚΚ Ρωσίας, λόγω της παραπαίουσας οικονομίας
23:24
ΚΟΣΜΟΣ
Μαυροβούνιο: Η χώρα έκανε άλλο ένα βήμα για την ένταξή της στην ΕΕ
23:15
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητεί την επανάληψη των τριμερών συνομιλιών για την Ουκρανία
23:05
ΚΟΣΜΟΣ