TECH

Στους δρόμους το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό

Στους δρόμους το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό
nuTonomy

 Πριν λίγα χρόνια, τα ταξί χωρίς οδηγό ήταν, απλώς, επιστημονική φαντασία. Πλέον, θα κυκλοφορούν ανάμεσά μας, καθώς από την ερχόμενη Τετάρτη θα μεταφέρουν επιβάτες στους δρόμους της Σιγκαπούρης.

Η εταιρεία που αποτελεί τεχνοβλαστό (spin-out) του ΜΙΤ προχωρά στην πρώτη δημόσια δοκιμή ταξί στο οικονομικό κέντρο της πόλης, μία περιοχή 2,5 τετραγωνικών μιλίων. Το όχημα το οποίο θα διαθέτει αυτόνομη οδήγηση, θα επιλέγει μόνο του ποιους πελάτες θα μεταφέρει και οι κούρσες, επί του παρόντος θα είναι δωρεάν.

Εντός του οχήματος θα βρίσκεται μόνο ένας μηχανικός, ο οποίος θα επιβλέπει τη λειτουργία του ταξί και της πλοήγησης, αναφέρει το δημοσίευμα του readwrite.com. Όπως ανέφερε ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, Karl Iagnemma, «η πρώτη δοκιμή στην οποία προχωράμε αντικατοπτρίζει το βαθμό ετοιμότητας τον οποίο έχουμε επιτύχει με το λογισμικό αυτόνομης οδήγησης που δημιουργήσαμε. Οι δοκιμές θα μας επιτρέψουν να συλλέξουμε στοιχεία ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο της δημιουργίας ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2018».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ