TECH

IFA 2016: τα προϊόντα που κέρδισαν τις εντυπώσεις μας

IFA 2016: τα προϊόντα που κέρδισαν τις εντυπώσεις μας

Η IFA είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας και δεν είναι λίγοι οι κατασκευαστές που την επιλέγουν για να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα. Η «παράδοση» αυτή συνεχίστηκε και φέτος και τα προϊόντα που κέρδισαν τις -δικές μας τουλάχιστον- εντυπώσεις ήταν αρκετά. 

Από υπολογιστές που μοιάζουν με ...βιβλία μέχρι κουζίνες και ψυγεία που συνδέονται στο Διαδίκτυο, ιδού τα προϊόντα που μας κέντρισαν την προσοχή όσο βρεθήκαμε στους χώρους του Berlin Expocenter City.

Lenovo Yoga Book

Από τις συσκευές που σε έκαναν να κάτσεις να ασχοληθείς λίγο παραπάνω μαζί τους ήταν το Lenovo Yoga Book, ένα φορητό μηχάνημα που μοιάζει αρκετά με ...βιβλίο. Αυτό γιατί η οθόνη των 10,1 ιντσών μπορεί να διπλωθεί πίσω από το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο προκειμένου να μεταμορφωθεί σε tablet. Όμως το πληκτρολόγιο δεν είναι συνηθισμένο καθώς διαθέτει πλήκτρα αφής, και στην επιφάνεια του μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα χαρτί και να ξεκινήσουμε να ζωγραφίζουμε με το ειδικό ψηφιακό στυλό, βλέποντας την ίδια στιγμή την αναλογική μας ζωγραφιά ή σχέδιο, να μετατρέπεται σε ψηφιακή. Θα κυκλοφορήσει τόσο με Windows 10 (599 ευρώ) όσο και με Android (499 ευρώ), ενώ βασίζεται σε έναν Intel Atom επεξεργαστή.

Sony Xperia Agent

Το Xperia Agent είναι ένα μικρού μεγέθους ρομπότ που δέχεται φωνητικές εντολές και μπορεί -επικοινωνώντας με τις υπόλοιπες συσκευές του σπιτιού- να προβάλει στην τηλεόραση την ταινία που θέλετε ή τις φωτογραφίες που έστειλε ο φίλος σας πριν από μερικές ημέρες. Επίσης, είδαμε και μία εφαρμογή -συνεργασία της Sony με τη Nestle- που ζητάς καφέ και δίνει εντολή στην καφετιέρα για να ξεκινήσει η ετοιμασία του. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να βάλεις εσύ το κυπελλάκι!

Sony NW-WM1Z

Ο ήχος υψηλής ανάλυσης είναι μία από τις νέες τάσεις και η Sony επενδύει σημαντικά σε αυτή την κατηγορία. Το νέο Walkman φέρει την κωδική ονομασία NW-WM1Z, προσφέρει κορυφαία ποιότητα χάρη και στην τεχνολογία DSEE HX που δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης αρχεία με χαμηλότερο bit rate σε ποιότητα που αγγίζει τον ήχο υψηλής ανάλυσης. Το νέο Walkman μπορεί να αποδώσει μουσική με καθαρότητα, ακρίβεια και φυσική ακουστική ισορροπία. Ο σχεδιασμός είναι το κλειδί για την υψηλή ποιότητα ήχου καθώς το WM1Z διαθέτει ένα επίχρυσο πλαίσιο OFC (χαλκός χωρίς οξυγόνο) και γενικότερα είναι μία από τις εντυπωσιακές φορητές συσκευές. Αντίστοιχο, βέβαια, είναι και το κόστος που κυμαίνεται σε επίπεδα άνω των 2500 ευρώ!

Ανοίγοντας το αυτοκίνητο με smartphone

Ξεχάστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Η νέα E Class της Mercedes ανοίγει με τη χρήση ενός smartphone και παίρνει μπροστά όταν το τοποθετείς στη θήκη με τον ασύρματο φορτιστή. Στην IFA το σχετικό demo γινόταν με ένα Samsung Galaxy S7 αλλά οι άνθρωποι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μας ενημέρωσαν ότι υποστηρίζουν και άλλα κορυφαία smartphones. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι τι γίνεται σε περίπτωση που έχει τελειώσει η μπαταρία του smartphone.

Το ψυγείο της LG με Windows 10

Ψυγείο που λειτουργεί και ως υπολογιστής; Το είδαμε και αυτό στη φετινή IFA με την LG να δείχνει ένα ψυγείο με Windows 10! Η οθόνη είναι στη δεξιά πόρτα, υπάρχει, φυσικά, σύνδεση στο Internet και μπορείς να δεις συνταγές μέχρι πληροφορίες για τον καιρό. Όπως, φυσικά, και να σημειώσεις τις ελλείψεις που έχει το ψυγείο και να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα τη λίστα για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Jabra Elite Sport

Από τις πλέον ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις ήταν και αυτή του Elite Sport της Jabra. Πρόκειται για ένα ζευγάρι Bluetooth ακουστικών, τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο καλώδιο και είναι ειδικά σχεδιασμένα για όσους αθλούνται καθώς δύσκολα πέφτουν από το αυτί. Επιπλέον, όμως, έχουν και ειδικούς αισθητήρες για παρακολούθηση σωματικών λειτουργιών όπως είναι, για παράδειγμα, οι καρδιακοί παλμοί. Από την άλλη πλευρά, το κόστος φθάνει στα 249 ευρώ για όποιον ενδιαφέρεται.

Nubia Z11

Άγνωστη εκτός Κίνας, η Nubia έκανε αισθητή την παρουσία της στην ΙFA παρουσιάζοντας το Ζ11, ένα smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών, στην οποία το περιθώριο είναι πραγματικά ελάχιστο! Πέραν του σχεδιασμού, η συσκευή είναι αρκετά γρήγορη, προσφέρει τη δυνατότητα για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία, στην οποία είναι μέτοχος η ΖΤΕ, υπόσχεται ότι με μέση χρήση δεν θα χρειαστεί να φορτίσετε το Ζ11 για 2 ημέρες! Τιμή είναι στα 499 ευρώ και είναι πιθανό να το δούμε εντός του 2016 και στην ελληνική αγορά.

Sony Xperia XZ

Το Xperia XZ είναι η νέα «ναυαρχίδα» της Sony με τους Ιάπωνες να συνεχίζουν να ακολουθούν μία σχεδιαστική φιλοσοφία που θέλει το smartphone να έχει μία στιβαρότητα και να είναι εξαιρετικά ποιοτικό. Η οθόνη είναι στις 5,2 ίντσες, τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι στα συνήθη υψηλά επίπεδα και η οπίσθια κάμερα έχει ανάλυση 23 megapixels απευθυνόμενο σε όσους λατρεύουν να τραβάνε φωτογραφίες με το κινητό τους. Στην Ελλάδα αναμένεται τον επόμενο μήνα και η τιμή εκτιμάται πως θα κινείται στα επίπεδα των 699 ευρώ.

Huawei Nova Plus

Το Nova Plus είναι το μεγαλύτερο από τα δύο smartphones που ανακοίνωσε η Huawei και κινούνται στη μεσαία κατηγορία, όπου έχει δοθεί έμφαση σε φωτογραφικά χαρακτηριστικά που εκτιμάται ότι θα προσελκύσουν τις γυναίκες, όπως είναι τα φίλτρα ομορφιάς και η προσθήκη ...make-up στις φωτογραφίες. Η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες, η κάμερα στα 16 megapixels, έχοντας και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, και η τιμή στα 429 ευρώ.

Motorola True Zoom

Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Motorola με τη σουηδική Hasselblad, εκ των κορυφαίων εταιρειών παγκοσμίως στο χώρο των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, το True Zoom είναι ένα αξεσουάρ (ή mod όπως τα αποκαλεί η Motorola), το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα στην πίσω πλευρά ενός μοντέλο της σειράς smartphones της σειράς Moto Z. Η προσθήκη του συγκεκριμένου mod μετατρέπει ένα Moto Z σε μία φωτογραφική μηχανή με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, από τα οποία ξεχωρίζει το 10x optical zoom! Επίσης, ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε raw format και γενικότερα η εμπειρία είναι αρκετά κοντά σε αυτή μίας υψηλής ποιότητας φωτογραφικής μηχανής. Το κόστος του True Zoom είναι στα 299 ευρώ, αλλά το θέμα είναι πως χρειάζεται να έχεις και ένα Moto Z για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες του.

Samsung Galaxy Gear S3

H Samsung δεν σταμάτησε να δηλώνει ότι το νέο Galaxy Gear S3, εκτός από εξαιρετικό smartwatch, είναι και ένα ...καλό ρολόι. Mε μεγαλύτερο μέγεθος από το προηγούμενο μοντέλο αλλά και κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι, το Gear S3, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ενσωματώνει πλέον και GPS δέκτη ενώ κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, την Frontier και την Classic με τη δεύτερη να απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάτι παραπάνω, έχοντας δερμάτινο λουράκι. Σημειωτέον πως υπάρχει περιστρεφόμενη στεφάνη, αλλά και ηχείο για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων.

Lenovo Yoga 910

Η οθόνη των 13,9 ιντσών χωρίς περιθώρια είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν το Yoga 910 της Lenovo να ξεχωρίζουν πέραν του ότι μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες. Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής βασίζεται στην 7η γενιά των επεξεργαστών Intel Core i7 και είναι ιδιαίτερα γρήγορος όσο και εύκολος στη μεταφορά του, όπως, φυσικά, και λεπτός.

Asus Zenbook 3

Εξαιρετικά λεπτό και όμορφο, το Zenbook 3 είναι το νέο μηχάνημα της ταϊβανέζικης Asus. Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και ξεχωρίζει λόγω σχεδιασμού. Η τιμή πάντως δεν είναι ιδιαίτερα χαμηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι θα αγγίζει τα 2000 ευρώ.

Acer Swift 7

Πιο λεπτό μάλλον δεν γίνεται καθώς το πάχος του Swift 7, ενός από τους νέους φορητούς υπολογιστές της Acer είναι κάτω από 1 εκατοστό! Το αποτέλεσμα είναι ένα άκρως εντυπωσιακό μηχάνημα με πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή πώλησης γύρω στα 1300 ευρώ. Θα θέλαμε πάντως η οθόνη να είναι αφής, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα να «παχύνει».

Siemens iQ700

Η δικτύωση μπαίνει στην κουζίνα και δεν είναι μόνο τα ψυγεία που αποκτούν δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Η Siemens παρουσίασε μία κουζίνα με δυνατότητες δικτύωσης η οποία μεταξύ άλλων, μπορεί να συνδεθεί με το απορροφητήρα και να τον «ενημερώνει» ότι ξεκινά τη λειτουργία της ώστε να αρχίσει να λειτουργεί και αυτός. Και φυσικά μπορείτε να την ελέγξετε εξ αποστάσεως με το smartphone σας.

Acer Predator 21 X

Έχουμε δει κυρτές τηλεοράσεις, όπως και κυρτά smartphones, ήρθε η ώρα να δούμε και κυρτά ...notebooks. Για την ακρίβεια, έναν φορητό υπολογιστή με κυρτή οθόνη και πιο συγκεκριμένα το Predator 21 X της Acer. Το συγκεκριμένο μηχάνημα απευθύνεται σε gamers και είναι αρκετά μεγάλο και ογκώδες αλλά με πολυάριθμες λειτουργίες για όσους ασχολούνται φανατικά με τα video games. Για τους οποίους, η κυρτή οθόνη προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ