TECH

Η Google τα ξέρει όλα εκτός από τα γενέθλιά της: 10+1 γεγονότα που δεν ξέρατε για τον κολοσσό

Η Google τα ξέρει όλα εκτός από τα γενέθλιά της: 10+1 γεγονότα που δεν ξέρατε για τον κολοσσό

Η Google σήμερα ενηλικιώθηκε και το γιορτάζει με ένα εορταστικό doodle. Όμως το ερώτημα που προκύπτει είναι: πότε ακριβώς είναι τα γενέθλια της;

Είναι ασφαλώς ένα ερώτημα περίεργο, αλλά αυτό που δεν είναι και πολύ γνωστό είναι πως έχει πολλές ημερομηνίες και η ίδια η μηχανή αναζήτησης δεν γνωρίζει πότε «γεννήθηκε» ακριβώς. Μάλιστα, υπάρχουν έξι πιθανές ημερομηνίες και απλά η εταιρεία αποφάσισε να γιορτάζει στις 27 Σεπτεμβρίου.

Και αυτό είναι μόλις ένα από τα πιο άγνωστα για το ευρύ κοινό γεγονότα. Αν λοιπόν νομίζατε ότι γνωρίζετε τα πάντα για την Google, κάνετε λάθος. Προς τιμήν λοιπόν των γενεθλίων της, σας παραθέτουμε 10 γεγονότα που έχουν θαφτεί στην ιστορία.

1. Το κουμπί «νοιώθω τυχερός» κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στην εταιρεία

Η επιλογή αυτή στην μηχανή αναζήτησης είναι λίγο αστεία, αλλά αυτό κυρίως αστεία. Οι χρήστες όταν αναζητούν κάτι πηγαίνουν σε όλα τα δεδομένα. Όμως αυτή η επιλογή στοιχίζει... πολλά στον τεχνολογικό κολοσσό. Συγκεκριμένα, 110 δισεκατομμύρια!

2. Αγοράζει περισσότερες εταιρείες από όσες φαντάζεστε

Υπάρχει η φήμη ότι η Google αγοράζει ποσοστά τουλάχιστον μίας εταιρείας την εβδομάδα. Οι περισσότερες από αυτές είναι μικρές επιχειρήσεις, άλλες είναι τεράστιες. Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται να έχει βάλει αυτές τις μέρες «στο μάτι» και το Twitter.

Αγοράζει αλλά δεν πουλάει πολύ συχνά τα προϊόντα της. Πάντα ως μότο είναι η ασφάλεια που παρέχει.

3. Η Google προσλαμβάνει κατσίκες

Ναι, κατσίκες. Καλά διαβάσατε. Αν έχετε δει την ταινία The Internship, έχετε δει και τα γραφεία της εταιρείας. Τα πολλά στρέμματα γκαζόν του πάρκου της Google χρειάζονται φροντίδα και... περιποίηση. Η εταιρεία όμως, ως γνωστή για την πρωτοπορία της δεν προσλαμβάνει κηπουρούς για αυτή τη δουλειά, αλλά χρησιμοποιεί πιο παραδοσιακά μέσα. Κατσίκες που τρώνε το γκαζόν.

Τα χορτοφάγα ζώα –περίπου 200- επισκέπτονται την εταιρεία μια φορά την εβδομάδα και κάνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα.

Google Facts Goats for Mowing

4. Στη Google υπάρχουν πολλά σκυλιά

Τα γραφεία της είναι πολύ φιλικά με τους σκύλους. Λένε, πως αφήνοντας τους εργαζομένους να φέρουν μαζί τους χνουδωτούς φίλους τους, οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι και αποδίδουν καλύτερα στη δουλειά.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τις γάτες. Δεν απαγορεύονται απλά αναστατώνουν τα σκυλιά και προκαλούνται καυγάδες. Καταλαβαίνετε...

out u go boulder pet care walks dogs for Boulder Google bring your dog to work day 624x414

5. Το πρώτο όνομα που είχαν σκεφτεί οι ιδρυτές για τη Google ήταν το Backrub

Η μηχανή αναζήτησης έκανε τα πρώτα της βήματα τον Ιανουάριο του 1996, ως μια ερευνητική απόπειρα από τους Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Το 1996 το BackRub λειτουργούσε σε διακομιστές του Στάνφορντ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τελικά, το εύρος ζώνης που χρησιμοποιεί είναι πολύ μεγάλο για το πανεπιστήμιο.

Το όνομα Google, προέκυψε από λάθος. Στην αρχή κάποιοι επενδυτές έγραψαν αντί για τον μαθηματικό όρο googol, google και έτσι παρέμεινε το όνομα. Άλλη ιστορία θέλει φοιτητή να γράφει λάθος τον όρο, στην προσπάθεια του να βρει κάποιο όνομα για την εταιρία.

6. Το πρώτο Tweet της Google ήταν... περίεργο

Το πρώτο επίσημο σχόλιο της εταιρείας στο twitter ήταν «Αισθάνομαι τυχερός» φράση που είχε γράψει χρησιμοποιώντας το δυαδικό σύστημα.

7. Πώς ονομάζονται οι εργαζόμενοι της Google

Οι νέοι εργαζόμενοι της διαδικτυακής εταιρείας ονομάζονται Noogler και όσοι έχουν αποχωρήσει Xoogler. Το Ν πρίν από το όνομα της εταιρείας είναι το αρχικό της λέξης New – Νέος ενώ το X είναι το τελευταίο γράμμα της λέξης Ex που σημαίνει πρώην.

8. Η Google πληρώνει το Mozilla

Το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη της ανταγωνίστριας εταιρείας Mozilla έρχεται από την Google, η οποία πληρώνει 227 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να είναι η επίσημη μηχανή αναζήτησης του φυλλομετρητή.

9. Ο αρχικός στόχος της Google

Πρώτος της στόχος δεν ήταν να γίνει ο κολοσσός της διαδικτύωσης που είναι σήμερα, αλλά να πουληθεί στο Yahoo. Ωστόσο τα $3 δισ. που το Yahhο πρόσφερε στην εταιρεία θεωρήθηκαν λίγα και έτσι σήμερα η επιχείρηση ανέρχεται στα $400 δισ.

10. Και τέλος, η Google αγαπάει τα παιδιά

Μια φορά η κόρη ενός υπαλλήλου έγραψε γράμμα στην εταιρεία ρωτώντας την αν θα μπορούσε ο μπαμπάς της να πάρει ρεπό στα γενέθλια της. Η εταιρεία έδωσε στον υπάλληλο ρεπό όλη την εβδομάδα.

desktop 1408036253 640x408

ΔΗΜΟΦΙΛΗ