TECH

Συμβουλή: Διαγράψτε την ημερομηνία γέννησης από το Facebook

Συμβουλή: Διαγράψτε την ημερομηνία γέννησης από το Facebook
Pinterest

Ειδικοί συμβουλεύουν: Πείτε τέλος στις ευχές των γενεθλίων στο Facebook καθώς για την ασφάλεια σας καλό θα ήταν να περιορίσετε τόσο προσωπικές πληροφορίες, όπως είναι η ημερομηνία γέννησης.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας επιμένουν στην άμεση διαγραφή της ημερομηνίας τόσο από το προφίλ στο Facebook, όσο και από τα προφίλ που πιθανότατα διαθέτει κάποιος σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με έρευνα, οι χρήστες που βάζουν στο διαδίκτυο τα προσωπικά τους δεδομένα, θέτουν τον εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο. Αυτό γιατί είναι πολλοί οι επιτήδειοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλιεύσουν προσωπικά στοιχεία αλλά είναι και πιο εύκολο για αυτούς να σπάσουν κωδικούς και να χακάρουν λογαριασμούς.

Όπως επισημαίνει η ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το κέντρο Cifas, οι περιπτώσεις κλοπής προσωπικών δεδομένων αυξήθηκαν κατά 57% το προηγούμενο έτος, με πολλά από τα θύματα να ζητούν τη παρέμβαση των Αρχών.

Επιπλέον αναφέρεται πως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn είναι τα κυριότερα μέσα που θα στραφούν οι απατεώνες για να αντλήσουν πληροφορίες τόσο για την ταυτότητα των χρηστών, όσο και για την διεύθυνση διαμονής τους, κωδικούς ή ακόμη και πληροφορίες που αφορούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

"Όσες λιγότερες πληροφορίες αποκαλύπτεις, τόσο πιο ασφαλείς είσαι στον κυβερνοχώρο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ