TECH

Πώς να επιλέξετε τη σωστή τηλεόραση

Πώς να επιλέξετε τη σωστή τηλεόραση

OLED TV: Η τηλεόρασή που από όπου κι αν την δεις… σε εντυπωσιάζει!

Η αγορά μιας τηλεόρασης μπορεί να φαντάζει απλή υπόθεση, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάμε για τηλεόραση σήμερα, εννοούμε ένα... πολυμηχάνημα με το οποίο μπορούμε να παίξουμε βιντεοπαιχνίδια, να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες και φυσικά, να «σερφάρουμε» στο Διαδίκτυο, απολαμβάνοντας απίστευτη ποιότητα ήχου και εικόνας.

Όμως, για να έχουμε όλα όσα μια εξελιγμένη τεχνολογικά τηλεόραση μπορεί να μας προσφέρει στο μέγιστο σήμερα, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του σωστού μοντέλου.

Για να πάρουμε, λοιπόν, τη σωστή απόφαση για την τηλεόρασή μας, είναι καλό να ψάξουμε πρώτα για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το σωστό μέγεθος και η γωνία θέασης

Αφού καταλήξουμε στην τεχνολογία επεξεργασίας και προβολής εικόνας της τηλεόρασης μας και αποφασίσουμε σχετικά με το μέγεθος που επιθυμούμε, βασικό μέλημά μας πρέπει να είναι ο εντοπισμός της τηλεόρασης που θα παρέχει απεικόνιση μιας ρεαλιστικής εικόνας και παράλληλα δεν θα έχει κανέναν περιορισμό όσον αφορά στη γωνία θέασης και την απόλαυση που μπορεί να μας προσφέρει.

Μια τηλεόραση που εντυπωσιάζει, από όπου κι αν τη δούμε

Η γωνία θέασης, λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, που καλούμαστε να εξετάσουμε πριν την αγορά μας. Μια τηλεόραση η οποία μπορεί να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις μας και να εντυπωσιάσει είναι η OLED TV.

Σε σύγκριση με πολλές τηλεοράσεις, στις οποίες ο λόγος αντίθεσης μειώνεται όταν ο θεατής στέκεται κοντά σε κάποιο από τα άκρα της οθόνης, με την LG OLED TV μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η αντίθεση είναι απίστευτα σταθερή από κάθε σημείο θέασης.

Απολαυστική και άψογη ευρεία γωνία θέασης

Άλλο ένα βασικό στοιχείο που μια καλή τηλεόρασή πρέπει να έχει, είναι να μπορεί να περιορίζει την παραμόρφωση.

Αυτό ακριβώς καταφέρνει να κάνει η OLED TV χάρη στην τεχνολογία βελτίωσης και φιλτραρίσματος των χρωμάτων που διαθέτει και με την οποία μπορεί να μας εξασφαλίσει την απολύτως απολαυστική άψογη ευρεία γωνία θέασης.

Παράλληλα, ο μηχανισμός LG OLED HDR υποστηρίζει Dolby Vision, εξασφαλίζοντας έτσι πιο φωτεινές και ακριβείς εικόνες με μεγαλύτερη αντίθεση και εντυπωσιακά βελτιωμένα χρώματα.

TV1

Ταχύτητα απόκρισης

Άλλο ένα σημείο στο οποίο καλό είναι να εστιάσουμε την προσοχή μας κατά τη διάρκεια αναζήτησης τηλεόρασης, είναι η απόκριση της συσκευής στην ανανέωση της εικόνας.

Με ταχύτητα απόκρισης πάνω από χίλιες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις τηλεοράσεις LED, η τεχνολογία OLED μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε σκηνές γρήγορης δράσης με κρυστάλλινη καθαρότητα. Με την LG OLED TV οι λάτρεις των ταινιών δράσης, μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες χωρίς θολά σημεία, με κίνηση που αποδίδεται φυσικά, όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή.

Την ίδια ώρα, εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η OLED τεχνολογία της LG, αποδίδει ρεαλιστικά το απόλυτο μαύρο, αλλά και όλα τα χρώματα, τα απαραίτητα, δηλαδή, συστατικά για μια αξεπέραστη ποιότητα εικόνας.

TV2

Η τέλεια γωνία θέασης θα κάνει τη διαφορά!

Ωστόσο, όπως υπογραμμίσαμε, τη διαφορά θα κάνει τελικά η τέλεια γωνία θέασης.

Αξίζει να επιμείνουμε στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό για να έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε από κάθε σημείο την τέλεια οθόνη. Οι τηλεοράσεις LG OLED δεν περιορίζονται από τη γωνία θέασης, εμφανίζουν απίστευτα συνεκτική εικόνα από οποιοδήποτε σημείο κι αν παρακολουθούμε.

Οι εξελιγμένες τηλεοράσεις OLED, που κυκλοφορούν από την LG και αποτελούν το μέλλον, ανοίγουν τον δρόμο για την επόμενη γενιά των τηλεοπτικών συσκευών. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η LG OLED TV ανακηρύχθηκε «Βασιλιάς των τηλεοράσεων 2016» στη σύγκριση με τον ανταγωνισμό, στην 12η ετήσια εκδήλωση «Value Electronics TV Shootout™».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ