TECH

Τι απαντά η Google για τη μήνυση από υπαλλήλους της

Τι απαντά η Google για τη μήνυση από υπαλλήλους της
EPA/ANP/VINCENT JANNINK/φωτογραφία αρχείου

Απάντηση στο ζήτημα που προέκυψε έπειτα από τις πληροφορίες για τη μήνυση που κατέθεσαν εναντίον της υπάλληλοι δίνει η Google.

Υπενθυμίζεται ότι ένας διευθυντής της Google μήνυσε την εταιρεία, κατηγορώντας την ότι παρανομεί, απαγορεύοντας στους υπαλλήλους της να μοιράζονται τις ανησυχίες τους με συναδέλφους τους, μετόχους της εταιρείας ή τα ΜΜΕ, ενώ ένας άλλος υπάλληλος την κατηγορεί σε ξεχωριστή προσφυγή ότι διατηρεί ένα "κατασκοπευτικό πρόγραμμα" για να προλαμβάνει διαρροές.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία κάνει λόγο για αβάσιμη μήνυση, τονίζοντας πως οι όροι εμπιστευτικότητας με τους υπαλλήλους έχουν σχεδιαστεί με στόχο την προστασία των ιδιοκτησιακών εταιρικών πληροφοριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτή η μήνυση είναι αβάσιμη. Δεσμευόμαστε σε μια εσωτερική κουλτούρα που προάγει τον ανοιχτό διάλογο, που σημαίνει ότι συχνά μοιραζόμαστε με τους ανθρώπους μας λεπτομέρειες που αφορούν στην κυκλοφορία προϊόντων και σε άλλες εμπιστευτικές εταιρικές πληροφορίες. Η διαφάνεια αποτελεί λίθο της κουλτούρας μας. Οι όροι εμπιστευτικότητας με τους υπαλλήλους έχουν σχεδιαστεί με στόχο την προστασία των ιδιοκτησιακών εταιρικών πληροφοριών, ενώ δεν αποτρέπουν τους υπαλλήλους από το να γνωστοποιούν πληροφορίες σχετικές με τους όρους και συνθήκες απασχόλησης ή θέματα που αφορούν στο χώρο εργασίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ