TECH

Ρομπότ-barista κατακτάει τους ουρανίσκους

Ρομπότ-barista κατακτάει τους ουρανίσκους

Όπως αναφέρει η Wikipedia καταναλώνουμε κάθε μέρα κάτι περισσότερο από 2,5 δισεκατομμύρια καφέδες στον πλανήτη. Ανταποκρινόμενος σε αυτή την τιτάνια ζήτηση ένας 23χρονος, ο Henry Hu, αποφάσισε να παρατήσει τις σπουδές του στο Κολλέγιο και να επενδύσει σε μια ευρεσιτεχνία που θα τον απαλλάξει από τις ουρές όταν θέλει να πιεί ένα καφέ στα γρήγορα. Το ρομπότ-barista του θα τον ξεκουράσει.

Το Cafe X έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο Χονγκ Κονγκ και τώρα ξεκινά να σερβίρει τους πολίτες του Σαν Φρανσίσκο ένα καφέ γρήγορο, ακριβή στις αναλογίες του και μυρωδάτο. Πρόκειται για ένα σύστημα συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ με φρέσκα υλικά και υψηλά στάνταρ υγιεινής.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Designboom ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει τον καφέ μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα.

"Διαλέγετε από τρία διαφορετικά είδη καφέ, διαλέγετε το αν θέλετε γάλα, καραμέλα ή άλλο, και συνεχίζετε με πληρωμή. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-barista θ' αρχίσει να τον ετοιμάζει και θα σας τον παραδώσει σε 20 - ναι, 20- δευτερόλεπτα" σημειώνει.

3067635 inline i 1 at cafe x a robot barista serves man

"Ξοδεύουμε άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα" εξηγούν οι υπέυθυνοι του Cafe X.

"Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα" προσθέτουν και κάπως έτσι τα ρομπότ θα μας σερβίρουν λίγη καφείνη ακόμη χωρίς φλυαρία.

HU

ΔΗΜΟΦΙΛΗ