TECH

ATH FINNOVATION 17 - Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

ATH FINNOVATION 17 - Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

Στην εποχή της ταχύτητας και της τεχνολογίας, νέοι κλάδοι εφαρμογής που συνδυάζουν παραδοσιακές δραστηριότητες και καινούργια μέσα έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας και έμμεσα ή άμεσα γίνονται κτήμα των λειτουργιών μας.

Έτσι και το Fintech (financial technology) αποτελεί ένα νέο, άμεσο τρόπο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ξεκίνησε από την ανάγκη για καλύτερη κάλυψη των αναγκών του πελάτη χωρίς την ενδιάμεση παρεμβολή του ανθρώπινου παράγοντα, βελτιώνοντας δραματικά τα επίπεδα ικανοποίησης και στη συνέχεια ενισχύθηκε από την επιθυμία για ένα νέο πεδίο επενδύσεων με αξιοσημείωτα οφέλη.

Για το 2016 η εικόνα που έχουμε βάσει της έρευνας του CB Insights σε συνεργασία με την KPMG, αποκάλυψε τοποθετήσεις κεφαλαίων άνω των $20 δισ.
Αλλά και μας έδειξε ότι νέες μη παραδοσιακές αγορές εμφανίζονται πλέον ως οι πρωταθλητές αυτού του δημιουργικού και επενδυτικού οργασμού. Για την ακρίβεια, κατά το προηγούμενο έτος η Ασία αποτέλεσε την πηγή για νέες τεχνολογίες στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καταλαμβάνοντας ποσοστό άνω του 50% στη δημιουργία (και επένδυση) νέων fintech εταιρειών.

Επιπλέον, αυτό που είναι αρκετά ενδιαφέρον σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία είναι πώς ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό κεφαλαίων προέρχεται από Venture Capital funds. Αυτό το ποσοστό είναι μεταξύ 20% και 30% των συνολικών επενδύσεων.

Στα πλαίσια αυτού του νέου τρόπου λειτουργίας, ή ακόμα καλύτερα παροχής εξελιγμένων τεχνολογικών εφαρμογών σημαντικός είναι και ο λόγος των τραπεζών οι οποίες πλέον βλέπουν το fintech ως μια πλατφορμα συνεργασιας και όχι ανταγωνισμού όπως αρχικά θεωρούσαν.

Σημαντική είναι η δήλωση του επικεφαλής της UBS Wealth, Dirk Klee για την ανάγκη πλέον μεγαλύτερων συνεργιών μεταξύ των τραπεζών και των fintech εταιρειών.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, παρουσιάζεται ίσως για πρώτη φορά από την Interfima (www.interfima.org) στην Ελλάδα στις 9 Μαρτίου 2017, εξειδικευμένη εκδήλωση που θα καλύψει τον διαρκώς αναπτυσσόμενο τομέα του fintech τόσο για την ελληνική αγορά όσο και για το διεθνές στερέωμα.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί θα καλύψει το αντικείμενο από όλες τις πλευρές και θα δώσει την σφαιρική υπόσταση της προσπάθειας που γίνεται, παρουσιάζοντας τις απόψεις επαγγελματιών του χώρου, από την πλευρά των τραπεζικών ιδρυμάτων, των καινοτόμων επιχειρηματιών, των θερμοκοιτίδων, και του τελικού πελάτη.

Ο στόχος της εκδήλωσης είναι μέσα από την συζήτηση και την πρακτική ανάλυση των προκλήσεων αλλά και των δυνατοτήτων του τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας να προκύψουν ικανά συμπεράσματα που θα βοηθήσουν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο το ελληνικό οικοσύστημα να ενισχύσει τις βάσεις του, να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο, και με τη σειρά του να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και τις συνθήκες της ελληνικής αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη σελίδα της εκδήλωσης http://www.interfima.org/forthcoming-events/ath-finnovation-17/ ή να επικοινωνήσετε απευθείας με την Interfima στα emails info@interfima.org και registrations@interfima.org.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ