TECH

Επίθεση χάκερ σε 10.000 ιστοσελίδες του Dark Web

Επίθεση χάκερ σε 10.000 ιστοσελίδες του Dark Web
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Περίπου 20% όλων των ιστότοπων στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο» (Dark Web) σταμάτησαν να λειτουργούν μετά από κυβερνο-επίθεση, με τους υπεύθυνους αυτής να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους διαχειριστές των συγκεκριμένων websites.

Το Dark Web -όπως είναι ευρέως γνωστό- αποτελεί έναν ανώνυμο διαδικτυακό τόπο, στον οποίο χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες και περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Wired, το Freedom Hosting II, μια περιοχή στο Διαδίκτυο με τουλάχιστον 10.000 Tor-based ιστοσελίδες, δέχτηκε επίθεση από χάκερ οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες διανέμεται περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι επισκέπτες οποιασδήποτε ιστοσελίδας από αυτές που δέχτηκαν επίθεση, έβλεπαν το μήνυμα «Γεια σας, το Freedom Hosting II έχει πέσει θύμα χάκινγκ». Στο μήνυμα αναφερόταν επίσης ότι όταν οι χάκερ έψαχναν τη βάση δεδομένων του Freedom Hosting II ανακάλυψαν ότι το 50% του περιεχομένου του αποτελείτο από ιστοσελίδες «παιδικής πορνογραφίας».

Την επίθεση επιβεβαίωσαν και ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ενώ δημοσιεύτηκε και λίστα με τις ιστοσελίδες που περιείχαν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Οι χάκερ αποκάλυψαν στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Motherboard ότι αυτή ήταν η πρώτη τους κυβερνο-επίθεση.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Wired, ενώ το Σκοτεινό Διαδίκτυο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, επιτρέπει τις πωλήσεις ναρκωτικών και τη διανομή παράνομων υπηρεσιών, εντούτοις χρησιμοποιείται και από δημοσιογράφους ή όσους επιθυμούν να αποφύγουν την επιτήρηση από καταπιεστικά καθεστώτα. Για τον λόγο αυτόν είναι πιθανό η βάση δεδομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε να πλήττει και εκείνους που χρησιμοποιούν τη μέθοδο ανώνυμης περιήγησης για νόμιμους λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ