TECH

Η Google φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο Chrome αυτή τη βδομάδα

Η Google φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο Chrome αυτή τη βδομάδα
REUTERS/Peter Power

Νέες αναβαθμίσεις και εκπληκτικές αλλαγές θα γίνουν αυτή τη βδομάδα στο πρόγραμμα πλοήγησης του Chrome, καθώς η Google κάνει το πρώτο βήμα για να φέρει την εικονική πραγματικότητα στις οθόνες μας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Inquirer επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, υπάρχουν πληθώρα VR ιστοσελίδων τις οποίες μπορούν οι χρήστες να επισκεφτούν χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο και το σετ εικονικής πραγματικότητας Daydream.

Επιπλέον, στην αναβάθμιση θα περιλαμβάνεται η λειτουργία Google Cloud Search η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζητήσεις για έγγραφα, ακόμα και στο διαδίκτυο. Η λειτουργία αυτή θα χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την βελτίωση των αποτελεσμάτων που εμφανίζονται.

Η πιο εντυπωσιακή ωστόσο κίνηση θεωρείται η αναβάθμιση του Google Doodle, που θα μπορεί να «θυμάται» τα γενέθλια των χρηστών. Εκτός από αυτό όμως, την ημέρα των γενεθλίων θα εμφανίζεται μια τούρτα με κεράκια αντί για το λογότυπο, τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να «σβήσει» εάν φυσήξει σε μικρόφωνο που θα είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ