TECH

Με drones κι αλεξίπτωτο οι παραδόσεις της Amazon

Με drones κι αλεξίπτωτο οι παραδόσεις της Amazon

Η Amazon σκοπεύει να εισαγάγει μία πρωτοπόρο μέθοδο στις υπηρεσίες αποστολής των προϊόντων της κάνοντας χρήση μικρών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και δεμάτων με... αλεξίπτωτο.

Στο μέλλον τα drones της Amazon δεν θα χρειάζεται καν να προσγειώνονται τη στιγμή της παράδοσης, αφού τα προϊόντα θα διανέμονται στους πελάτες με αλεξίπτωτο. Το φιλόδοξο σχέδιο της Amazon βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο του σχεδιασμού και της κατοχύρωσης πατέντας.

170214101153 amazon drone patent 4 780x439

Εντοούτοις, καταδεικνύει την πρόθεση της εταιρείας να βελτιώσει το σύστημα αποστολής της, ξεκινώντας με τη χρήση drones, το οποίο φέρει την ονομασία Prime Air, ενώ έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στο Κέμπριτζσιρ της Βρετανίας. Την τελευταία φορά που η εταιρεία είχε μιλήσει δημοσίως για τις δοκιμές αυτές, εκπρόσωπός της είχε δηλώσει ότι περιορίζονται, προς το παρόν, σε πελάτες με μεγάλες αυλές, ενώ αποστέλλονται πακέτα που ζυγίζουν έως 2,6 κιλά. Η Amazon ευελπιστεί ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα είναι σε θέση να αναπτύξει περαιτέρω το σύστημα αυτό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ