TECH

Μήνυση της Google στην FAS για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων

Μήνυση της Google στην FAS για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων
REUTERS/Francois Lenoir

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά τέσσερις αγωγές κατέθεσε η Google κατά της ρωσικής Ομοσπονδιακής Αντιμονοπωλιακής Υπηρεσίας (FAS), η οποία κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, δικαστήριο της Μόσχας καταχώρησε την περασμένη Πέμπτη την τέταρτη μήνυση από την πλευρά της Google Inc και Google Ireland Inc κατά της FAS. Ωστόσο, η μήνυση δεν έχει προχωρήσει ακόμα, ενώ δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τους λόγους της νέας αγωγής.

Η FAS είχε κρίνει τον Σεπτέμβριο του 2015 ότι η Google παραβίαζε τους ρωσικούς αντιμονοπωλιακούς κανόνες καθώς διέθετε προεγκατεστημένες εφαρμογές σε τάμπλετ και συσκευές κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν με το λειτουργικό σύστημα Android, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευε την εγκατάσταση αντίστοιχων εφαρμογών από ανταγωνιστικές εταιρείες.

Εναντίον της Google είχε προσφύγει και η ρωσική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Yandex.

Η ποινή αυτή θα ευνοήσει την ανάπτυξη του ανταγωνισμού στην αγορά λογισμικού στη Ρωσία, είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους εκπρόσωπος της FAS.

Η ρωσική Υπηρεσία επιδιώκει να επιβάλει στην αμερικανική εταιρεία δύο πρόστιμα ύψους περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ τόσο για την παραβίαση των συγκεκριμένων κανόνων της χώρας, όσο και για την αγορά των προεγκατεστημένων εφαρμογών, αναφέρει το ΑΠΕ. Επιπλέον η Google καλείται να καταβάλει πρόστιμο 7.345 ευρώ για τη μη συμμόρφωσή της με τους κανονισμούς της FAS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ