ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες «γουρούνες» στο κέντρο της Αθήνας κατά του νέου ΚΟΚ

Δεκάδες «γουρούνες» στο κέντρο της Αθήνας κατά του νέου ΚΟΚ
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δεκάδες ιδιώτες και ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων «γουρούνων» έκαναν... απόβαση στο κέντρο της Αθήνας και διαδήλωσαν με τα οχήματά τους κατά του νέου ΚΟΚ που προωθείται από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Στο κέντρο της πρωτεύουσας βρέθηκαν και περίπου 100 άτομα από την Κρήτη και άλλα νησιά, καθώς όπως φαίνεται δεν πτοήθηκαν από την κακοκαιρία.

Οι κάτοχοι "γουρούνων" διαμαρτύρονται γιατί ο νέος ΚΟΚ προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας της «γουρούνας» στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. «Η γουρούνα είναι όχημα παντός τύπου καθώς μπορεί να οδηγηθεί και από ΑμεΑ ενώ ειδικά στην Κρήτη αρκετοί αγρότες χρησιμοποιούν τις γουρούνες για να κάνουν τις αγροτικές εργασίες τους» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων και Μηχανών, Γιώργος Μπαμιεδάκης.

Οι ιδιοκτήτες έκαναν λόγο και για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ασφάλιση των οχημάτων τους.

«Η πολιτεία μάς υποχρεώνει να έχουμε τα οχήματά ασφαλισμένα είτε είναι σεζόν είτε όχι. Μόνο με την παράδοση πινακίδων μπορούμε να κρατήσουμε ανασφάλιστα τα οχήματα. Αυτό όμως δημιουργεί τεράστια προβλήματα ειδικά σε κάποια νησιά που δεν έχουν εφορίες και θα πρέπει να πάνε σε άλλο νησί για να παραδώσουν τις πινακίδες», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ