ΕΛΛΑΔΑ

Βαρύτατες κατηγορίες για τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη - Ζήτησαν παράταση να απολογηθούν

Βαρύτατες κατηγορίες για τους απαγωγείς του Λεμπιδάκη - Ζήτησαν παράταση να απολογηθούν
EUROKINISSI / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι απαγωγείς του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ειδικότερα, οι έξι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο ένας αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. Το όγδοο άτομο που κατηγορείται είναι το ανήλικο κορίτσι.

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με το cretalive, που αντιμετωπίζουν είναι: διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

4245432

Οι παραπάνω είναι οι σοβαρότερες κακουργηματικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζουν και πλημμελήματα.

4245428

Ο ένας κατηγορούμενος, ο ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα "παιδαριώδη στοιχεία", όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος, δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

4245424

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.

4245422

Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και έτυχαν των αποδοκιμασιών του κόσμου, που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω και γύρω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

4245417 1

(Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ