Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έφτασε το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ
Στην είσοδο του λιμένα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ, το οποίο συνοδεύουν 5 ρυμουλκά και 2 σκάφη του λιμενικού, ενώ πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον κατάπλου.
Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.
Στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνει για έναν μήνα.
Σκοπός του ταξιδιού του «Θωρηκτού της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας, μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο.
Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.
Ιράν: Συνελήφθησαν 139 αλλοδαποί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων
14:35
Αυλαία στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναμένονται τα πορίσματα από τα κόμματα - Νέα ένταση
14:28
Με ταξί χωρίς οδηγό από τον Σεπτέμβριο οι Βρετανοί
14:22
Το κοινοβούλιο της Νορβηγίας ψήφισε υπέρ της διατήρησης της μοναρχίας
14:12