ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονία του γιατρού - Αναφορές για έγκλημα πάθους

Κρήτη: Συνελήφθη ένα άτομο για τη δολοφονία του γιατρού - Αναφορές για έγκλημα πάθους
Φωτογραφία αρχείου Εurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ένας άνδρας Βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθη, ως βασικός ύποπτος, για την άγρια δολοφονία του 62χρονου γιατρού στην Κρήτη.

Το αμάξι του γιατρού «γαζώθηκε» από σφαίρες κυνηγετικού όπλου, με μια να τον πετυχαίνει στο κεφάλι και τρεις, στην πλάτη. Το στυγερό έγκλημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 το πρωί και ενώ ο άτυχος γιατρός ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γιαλό, όπου διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και ιατροδικαστής, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας η σορός μεταφέρθηκε σε νεκροτομείο για τη νεκροψία – νεκροτομή, τα αποτελέσματα της οποίας θα δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

egklhma shteia2

Κρίσιμη η μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα – Προσήχθη και η σύζυγος

Στα ίχνη του Βούλγαρου, ο οποίος σύμφωνα με το cretalive, δηλώνει αστυνομικός, έφτασαν οι αστυνομικοί έπειτα από μαρτυρία.

Ένας 73χρονο κυνηγός, υποστήριξε ότι είδε έναν άνδρα να πυροβολεί εναντίον του αυτοκινήτου του γιατρού και στη συνέχεια τον ίδιο να εγκαταλείπει το όχημα καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, ακούστηκαν κι άλλοι πυροβολισμοί με τον γιατρό να σωριάζεται αιμόφυρτος. Ο ηλικιωμένος άνδρας στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια, εντόπισε το απορριμματοφόρο του Δήμου Σητείας και ενημέρωσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας για το περιστατικό, αναφέρει το cretapost.

egklhma shteia3

Σύμφωνα πάντα με την ίδια μαρτυρία, ο άγνωστος άνδρας με την καραμπίνα επιβιβάστηκε σε λευκό ΙΧ και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Τελικά, η αστυνομία εντόπισε τον Βούλγαρο οπότε και τον συνέλαβε ενώ προσήχθη και η νεαρή σύζυγος του 62χρονου γιατρού.

Η αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό, με το πιθανότερο σενάριο είναι η εξωσυζυγική σχέση και αυτό εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινότητα

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, ο οποίος μιλώντας στο cretapost έκανε λόγο για “πρωτοφανές περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στη φιλήσυχη πόλη“.

Μάλιστα όπως επισήμανε ο ίδιος γνώριζε προσωπικά τον γιατρό, ο οποίος καταγόταν από τον Άγιο Στέφανο και μάλιστα οι δύο άνδρες είχαν υπάρξει και συμμαθητές στο σχολείο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο άτυχος γιατρός ήταν εξέχον μέλος της Σητειακής κοινωνίας, πολύ αγαπητός στον κόσμο και καλός οικογενειάρχης. Ήταν παντρεμένος με μία 40χρονη Βουλγαρικής καταγωγής και ήταν πατέρας ενός ανήλικου αγοριού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ