ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία της Ισπανίας

Εισβολή του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία της Ισπανίας
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

Μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας εισέβαλαν στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.   Σύμφωνα με ανάρτηση του Ρουβίκωνα σε γνωστή ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η Πρεσβεία της Ισπανίας είναι υπό κατάληψη από τα μέλη της ομάδας από τις 10:10 το πρωί.

 

«Η ευθύνη για την βία που ασκήθηκε και για αυτή που ίσως έπεται βαραίνει πλέον αποκλειστικά το Ισπανικό κράτος. Έχουμε εμπιστοσύνη στο Ισπανικό επαναστατικό κίνημα να διαχειριστεί την κρίση, να διακρίνει και να εκμεταλλευτεί τα όποια "προοδευτικά χαρακτηριστικά" υπάρχουν στο Καταλανικό κίνημα. Δεν κουνάμε το δάχτυλο καμιάς ιδεολογικής καθαρότητας ούτε στους Καταλανούς, ούτε στους Βάσκους, ούτε στους Κούρδους ούτε σε κάθε λαό που δέχεται τη βία και αγωνίζεται ακόμα και αν οι διακηρυγμένοι στόχοι του κρύβουν θανάσιμους κινδύνους» αναφέρουν τα μέλη του Ρουβίκωνα σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα και προσθέτουν, μεταξύ άλλων:

«Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων της Καταλονίας, της Βασκονίας, της Ισπανίας. Στεκόμαστε ενάντια στην κρατική βία και καταστολή. Αυτό ήρθαμε εδώ να διαδηλώσουμε» .

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έγιναν προσαγωγές 18 ατόμων, που οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ