ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο μικροσκόπιο των Αρχών

Ιδιόχειρες σημειώσεις του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο μικροσκόπιο των Αρχών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σημειώσεις κρατούσε ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος την ώρα που μιλούσε με τους δύο δράστες στο γραφείο του, πριν αυτοί τον δολοφονήσουν, για την δήθεν, ποινική τους υπόθεση. 

Οι σημειώσεις αυτές βρίσκονται τώρα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση και εξετάζονται με προσοχή καθώς υπάρχουν καταγεγραμμένα ονόματα που οι Αρχές θέλουν να εξακριβώσουν εάν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα ή όχι.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι δύο δράστες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά με τον ίδιο τον δικηγόρο και ζήτησαν να κλείσουν ραντεβού για κάποια σοβαρή ποινική υπόθεση ενός συγγενή, όπως φέρεται να ισχυρίστηκαν. Αφού έφτασαν το απόγευμα της Πέμπτης, στο δικηγορικό γραφείο, οπλισμένοι, όπως εκτιμάται και οι δύο, συνομίλησαν για περίπου 20 λεπτά με τον Ζαφειρόπουλο, παρουσία του συνεργάτη του.

zafeiro

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να σημειώθηκε ένταση τη στιγμή που έφυγε ο συνεργάτης του δικηγόρου, για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Ο ίδιος, λίγο αργότερα, και αφού είχε τελειώσει το τηλεφώνημα, άκουσε πυροβολισμούς, έσπευσε να δει τι γίνεται και οι δράστες πριν φύγουν τρέχοντας, του πήραν 40 ευρώ που είχε πάνω του, για να «θολώσουν τα νερά» και πιθανόν, για να δείξουν ότι πρόκειται για ληστεία.

Τις εκτιμήσεις ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο έρχονται να συμπληρώσουν και πολλά λάθη που έκαναν οι δράστες.

Οι Αρχές έχουν στρέψει τις έρευνες σε απειλητικά μηνύματα ή και mail που θα μπορούσε να είχε δεχτεί ο δικηγόρος, ενώ παράλληλα, περιμένουν και την άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να εντοπίσουν τον τηλεφωνικό αριθμό από τον οποίο είχαν καλέσει οι δράστες.

4253746

(Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Πάντως, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι εκτελεστές είχαν ακάλυπτα χαρακτηριστικά, που σημαίνει ότι πρόκειται για άτομα που δεν έχουν «χαρτογραφηθεί» από τις Αρχές και ίσως να μην είναι σεσημασμένοι.

Επίσης, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο οι δύο δράστες να είχαν πάει στο γραφείο του δικηγόρου με εντολή άλλου προσώπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ