ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό είχε ένας από τους δράστες πριν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό είχε ένας από τους δράστες πριν τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξετάζουν οι Αρχές ασφαλείας να είχε ένας από τους δολοφόνους και να ήταν αυτός ο λόγος που βγήκε για λίγα λεπτά από το κτίριο της οδού Ασκληπιού, ενώ είχε αρχίσει το ραντεβού που είχαν ζητήσει από τον δικηγόρο.   

Προσπαθώντας οι αστυνομικοί να βρουν απάντηση στο ερώτημα γιατί ένας από τους δράστες στην αρχή της συζήτησης με το δικηγόρο και το συνεργάτη του, χρειάστηκε να βγει από το κτίριο, θεωρούν ως πιο πιθανή απάντηση το να περίμενε κάπου κοντά ο ηθικός αυτουργός, και οι δολοφόνοι να ήθελαν να τον ενημερώσουν για το πώς ξεκίνησε το ραντεβού και πόσοι ήταν στο δικηγορικό γραφείο.

Πάντως, η συμπληρωματική κατάθεση του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση, καθώς ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κάποια στιγμή, όταν είχε βγει για λίγο από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πήγε στο δικό του, ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και αφού του έβγαλε όπλο του είπε να μείνει στο γραφείο του και να μην πάει ξανά στο γραφείο του δικηγόρου, στο οποίο είχε μείνει ο άλλος δράστης, επίσης με όπλο.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να μιλήσει στο θύμα για τον πραγματικό λόγο που πήγαν στο δικηγορικό γραφείο, χωρίς να υπάρχει ο μάρτυρας-συνεργάτης μπροστά. Άρα, οι Αρχές γνωρίζουν από αυτό το στιγμιότυπο, το ποιος από τους δυο δράστες ήταν αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, υποστηρίζουν ότι οι υποθέσεις για τις οποίες άνοιξαν συζήτηση οι δολοφόνοι ήταν προσχηματικές καθώς δεν θα μπορούσαν – λένε οι αστυνομικοί – να άφηναν πίσω τους μάρτυρες για τον πραγματικό λόγο που ήθελαν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο.

Οι Αρχές «ακτινογραφούν» τις κινήσεις των δραστών μέσα στο δικηγορικό γραφείο και είναι χαρακτηριστικά τα όσα έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛΑΣ: «... Δεν δείχνουν οι δολοφόνοι να ήταν αδίστακτοι και αποφασισμένοι να σκοτώσουν. Πόσο μάλλον επαγγελματίες. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι πήγαν να εκφοβίσουν και για άγνωστο λόγο μέχρι αυτή τη στιγμή, έφτασαν μέχρι το έγκλημα …»

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια προέκυψε ότι το όπλο των δραστών ήταν μικρού διαμετρήματος, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ