ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης κοντά στα Ιωάννινα

Σπείρα καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης κοντά στα Ιωάννινα
Αστυνομία/ Φωτογραφία αρχείου

Σπείρα που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης σε δασική περιοχή κοντά στα Ιωάννινα, εξάρθρωσαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πύργου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στον χώρο της φυτείας δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 23 και 29 ετών αντίστοιχα, ενώ στην Αμαλιάδα της Ηλείας συνελήφθη ένας 42χρονος, ο όποιος, σύμφωνα με την αστυνομία, θεωρείται αρχηγός της σπείρας.

Ειδικότερα, αφού πρώτα οι αστυνομικοί αξιοποίησαν στοιχεία που είχαν για την υπόθεση, στη συνέχεια πραγματοποίησαν επιχείρηση σε δασική περιοχή των Ιωαννίνων, όπου εντόπισαν φυτεία με 100 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης, στον ίδιο χώρο βρήκαν περίπου τρεισήμισι κιλά κάνναβης.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο αλλοδαποί καλλιεργούσαν τις ναρκωτικές ουσίες κατ' εντολή του 42χρονου, ο οποίος είχε επιλέξει τον τόπο της φυτείας και μετέβαινε από την Αμαλιάδα στα Ιωάννινα, για να τους μεταφέρει προμήθειες, αλλά και να επιβλέπει την ανάπτυξη των φυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ