ΕΛΛΑΔΑ

Διαφώνησε με τον ISIS και έφυγε από τη Συρία υποστηρίζει ο τζιχαντιστής - Τι δείχνουν τα βίντεο

Διαφώνησε με τον ISIS και έφυγε από τη Συρία υποστηρίζει ο τζιχαντιστής - Τι δείχνουν τα βίντεο
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ζωσμένος με ένα πολεμικό τυφέκιο, δεκάδες φυσίγγια και κρατώντας στο χέρι του κεφάλια αιχμαλώτων απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει, εμφανίζεται σε ένα από τα δύο βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή, που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη. 

Στο δεύτερο βίντεο ο 32χρονος βρίσκεται πάνω σε ένα τζιπ με πάνοπλους πολεμιστές του ISIS, πυροβολώντας στον αέρα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως για τις Αρχές είναι η εμφάνιση σε ένα από τα βίντεο, ενός θρησκευτικού ηγέτη των τζιχαντιστών, ο οποίος βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τον 32χρονο. Οι ελληνικές Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα του.

Ο 32χρονος είχε φροντίσει να μην φαίνονται στο κινητό του οι πρόσφατες τηλεφωνικές του κλήσεις, όμως σε λίγες ημέρες οι Αρχές θα γνωρίζουν ακριβώς με ποιους επικοινωνούσε.

Ο ίδιος, παραδέχτηκε ότι είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS, όμως υποστήριξε ότι είχε διαφωνήσει μαζί τους και έφυγε από τη χώρα γιατί φοβήθηκε για τη ζωή του.

tzixantistis alexpoli ena

Πηγή: alexpoli.gr

Πάντως, οι αστυνομικοί που διάβασαν τις συνεντεύξεις που έδωσε για να πάρει το άσυλο, διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι είχαν να κάνουν με ακραίο φανατικό ισλαμιστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, του είχε επιβληθεί το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης και οι άκρως απόρρητες πληροφορίες που έφταναν στις ελληνικές Αρχές, έκαναν λόγο για επικίνδυνο τζιχαντιστή και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες είχε μπει και στη λίστα των ατόμων με απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε περίπτωση που έφευγε για τη Συρία και επιχειρούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στη Ελλάδα έφτασε το 2016 με βάρκα από τα παράλια της Τουρκίας, μαζί με την οικογένειά του, και υπέβαλε αίτημα ασύλου.

Χθες Πέμπτη, που πήγαν για την ανανέωση του τρίπτυχου στο άσυλο, η γυναίκα του μίλησε στους υπαλλήλους για την ενδοοικογενειακή βία που ασκούσε, ενώ τους αποκάλυψε και τη δράση του συζύγου της στο πλευρό του ISIS.

Ο 32χρονος μόλις ενημερώθηκε από τις Αρχές ότι έχει συλληφθεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης και κατηγορείται με το άρθρο 187Α, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με κουβέρτα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ