ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Ο θάνατος ενός ακόμη μετανάστη οξύνει την κατάσταση στον καταυλισμό

Μόρια: Ο θάνατος ενός ακόμη μετανάστη οξύνει την κατάσταση στον καταυλισμό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Αστυνομικοί περπατούν ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015.

Στον καταυλισμό με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά. Από την Πέμπτη άρχισαν να εκδηλώνονται σποραδικές βίαιες ενέργειες μεταξύ νέων κυρίων ανδρών. Την Παρασκευή ένας ακόμα Ιρακινός 55 ετών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του λόγω προυπάρχοντος καρδιολογικού προβλήματος (κολπικής μαρμαρυγής).

Όμως το γεγονός έδωσε την αφορμή για μια ακόμα έκρηξη βίας μεταξύ των κοινοτήτων που κάθε άλλο παρά ειρηνικά συνυπάρχουν στη Μόρια.Ανήμποροι να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσουν τις συγκρούσεις, κυρίως ανάμεσα σε Άραβες και Αφγανούς, ήταν οι αστυνομικοί αφού η ύπαρξη στον καταυλισμό περισσότερων των 1000 παιδιών ηλικίας κάτω των οκτώ ετών δεν τους επιτρέπει να επιχειρήσουν είτε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης είτε με χημικά.

Την Παρασκευή λοιπόν αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικιστικού χαρακτήρα ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ