ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 29χρονος για τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε

Συνελήφθη 29χρονος για τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο και Σόιμπλε
Έρευνες μετά την έκρηξη στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, τον περασμένο Μάιο EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ένας 29χρονος συνελήφθη για την αποστολή των τρομοπακέτων στον Λουκά Παπαδήμο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως πρώτο αποκαλύπτει το CNN Greece ο 29χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στο κέντρο της Αθήνας, όπου αυτή την ώρα γίνεται έρευνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κι έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να φτιάξει και άλλα τρομοπακέτα, ενώ οι Αρχές κάνουν λόγο για πλούσιο υλικό, όπλα και εκρηκτικά, που βρέθηκε μέσα στο σπίτι του.

Πρόκειται για άτομο το οποίο είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε εκδηλώσει την αλληλεγγύη του σε μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο 29χρονος, που οπλοφορούσε όταν συνελήφθη, είχε νοικιάσει το σπίτι στην οδό Αλκαμένους, πίσω από την ΑΣΟΕΕ, με πλαστά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης το απόγευμα της 25ης Μαΐου, όταν σημειώθηκε έκρηξη στο όχημα στο οποίο επέβαινε, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2017, ένα πακέτο με εκρηκτικά βρέθηκε στην αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ