ΕΛΛΑΔΑ

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Σε κάθειρξη 19 ετών καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά ένα έτος μειώνεται η 20ετής κάθειρξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που καταδίκασε σε κάθειρξη 19 ετών τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, για τις «χρυσές μίζες» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον πρώην υπουργό που κρίθηκε ένοχος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ την ίδια αντιμετώπιση επιφύλαξε και στην λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, για την οποία επίσης έκριναν πως δεν μπορεί να τύχει ελαφρυντικών περιστάσεων μειώνοντας και σε αυτήν μόνο κατά ένα έτος την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε πρωτοδίκως.

Για όλους τους άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών και για τον Γιάννη Σμπώκο παρά την διαφορετική εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές αναγνώρισαν κατά περίπτωση ελαφρυντικές περιστάσεις, όπως πρότερος έντιμος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη με αποτέλεσμα την επιβολή σημαντικά μικρότερων ποινών σε σχέση με αυτές που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

Στον πρώην Διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, απόφαση που οδήγησε σε μείωση της πρωτόδικης ποινής του κατά 8 χρόνια. Στην Βίκυ Σταμάτη αναγνωρίστηκε με πλειοψηφία 4 προς 1 το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Το Δικαστήριο διέκοψε και θα συνεχίσει την διαδικασία το πρωί της Τρίτης οπότε και αναμένεται να κριθούν τα αιτήματα αναστολών των καταδικασθέντων και να αποφασιστεί αν και ποιοί από αυτούς θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Με εντολή της Έδρας όλοι οι καταδικασθέντες θα κρατηθούν μέχρι την Τρίτη στο Τμήμα Μεταγωγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ