ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα

Ποινική δίωξη σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα
(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Αντιμέτωπος με το κακούργημα της δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση βρίσκεται ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, μετά τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του και σε βάρος ακόμα δύο προσώπων που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).  

Η δίωξη εναντίον του επιχειρηματία ασκήθηκε κατόπιν έρευνας των ελληνικών δικαστικών Αρχών, η οποία διενεργήθηκε με αφορμή την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο με κατηγορίες για μίζες προκειμένου η εταιρεία συμφερόντων του να κερδίσει τον διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.

Τότε, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο είχε απορρίψει το αίτημα έκδοσης της Κύπρου με το σκεπτικό ότι αν τελέστηκε το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσής του είναι η Ελλάδα και ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λεωνίδας Μπόμπολας είχε συλληφθεί με βάσει το ένταλμα των Κυπριακών Αρχών, οι οποίες του καταλόγιζαν κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ