ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα για πιθανή εμπλοκή Έλληνων στο σκάνδαλο Petrobras ζήτησε η εισαγγελέας διαφθοράς

Έρευνα για πιθανή εμπλοκή Έλληνων στο σκάνδαλο Petrobras ζήτησε η εισαγγελέας διαφθοράς
REUTERS/Ricardo Moraes

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ενδεχόμενη εμπλοκή Ελλήνων πολιτών στο σκάνδαλο της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras.

Σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην διευθυντή της βραζιλιάνικης κρατικής εταιρίας Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, βάσει της οποίας ζητήθηκε η έναρξη της έρευνας, ο Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία, του έδωσε ποσό 530.000 δολαρίων ώστε να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της εταιρίας.

Ο πρόξενος φέρεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που η βραζιλιάνικη εταιρεία σκόπευσε να βγάλει στην αγορά.

Οι πληροφορίες φαίνεται πως δίδονταν σε τουλάχιστον 20 εταιρίες, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν υπό τον έλεγχο ελλήνων εφοπλιστών, και βοηθούσαν στην προσαρμογή των προσφορών τους σε συμφωνίες εκατομμυρίων.

Την υπόθεση θα αναλάβουν οι εισαγγελείς κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης και θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ