ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η δίκη που θα ρίξει «φως» στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ξεκινά η δίκη που θα ρίξει «φως» στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ξεκινά σήμερα η δίκη για την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, η οποία αναμένεται να ρίξει «φως» στη στυγερή ανθρωποκτονία του επίσης δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η απόπειρα δολοφονίας του βασικού κατήγορου στη δίκη για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης Energa - Hellas Power σημειώθηκε στο σπίτι του στην Πεντέλη.

Ο 62χρονος δικηγόρος δέχθηκε επίθεση στην ώρα που έβγαινε από το σπίτι του. Κρατούσε μία τσάντα με 30.000 ευρώ όταν τον πλησίασαν δύο άντρες που έφεραν όπλα. Ύστερα από έναν σύντομο διάλογο ο ένας εκ των ανδρών του άρπαξε την τσάντα και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Οι δράστες το έσκασαν θεωρώντας πως ο δικηγόρος είχε πεθάνει, όμως εκείνος επιβίωσε των τραυμάτων του.

Ο βασικός κατηγορούμενος που θα καθίσει στο εδώλιο είναι ο Αριστείδης Φλώρος, τρόφιμος του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού. Ο κατηγορούμενος, άλλοτε ισχυρός άνδρας της Energa, είχε καταδικαστεί σε ποινή 21 ετών χωρίς αναστολή και είχε εκπροσωπηθεί στο δικαστήριο από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Στο εδώλιο θα καθίσουν και άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Παναγιώτης Ευθυμιάδης, Ιωάννης Τσιβελεκίδης, Όλτι Ντούλτσε και Αρντέρ Μπάκο. Οι τρεις τελευταίοι είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας. Και οι πέντε κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμορία, οπλοκατοχή, κ.ά.

Τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων, οι Αλβανοί Όλτι Ντούλτσε και Αρντέρ Μπάκο, θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως παραδεχθούν τις πράξεις τους στο δικαστήριο ελπίζοντας σε μία πιο ευνοϊκή μεταχείριση.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Το κατηγορητήριο αναφέρει πως ο Αριστείδης Φλώρος είχε αναθέσει στους Ντούλτσε και Μπάκο την δολοφονία Αντωνόπουλου έναντι του ποσού των 100.000 ευρώ. Οι δύο εκτελεστές ομολόγησαν στο δικαστήριο πως ο Φλώρος τους προσέλαβε για την εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου, όμως ο άλλοτε εκπρόσωπος της Energa δεν παραδέχθηκε ποτέ την εμπλοκή του.

Οι πληροφορίες από την δολοφονία Ζαφειρόπουλου θέλουν τους δύο καταδικασθέντες Αλβανούς να θέλουν να αποσπάσουν με κάθε κόστος χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο και να μισθώνουν δύο ομοεθνής τους για να επικοινωνήσουν στον δικηγόρο του τα αιτήματά τους. Φέρεται να έλαβαν και μία προκαταβολή της τάξης των 3.000 ευρώ, ενώ το τελικό ύψος της αμοιβής τους έφτανε τις 20.000.

Δυστυχώς για τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το συμβόλαιο εκφοβισμού εξελίχθηκε σε στυγνή δολοφονία. Οι δράστες δεν πυροβόλησαν, όπως είχαν σχεδιάσει, τον δικηγόρο στα πόδια για να το εκφοβίσουν και να τους δώσει την διεύθυνση της κατοικίας της οικογένειας του Αριστείδη Φλώρου, αλλά η σφαίρα τον σκότωσε.

Τίποτα δεν συγχωρώ, πόνεσα και θα σας πονέσω: Το απειλητικό post για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ