ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Αεροσκάφος χτύπησε… σκυλιά κατά την απογείωση

Ρόδος: Αεροσκάφος χτύπησε… σκυλιά κατά την απογείωση
(EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, με... «πρωταγωνιστές» μερικά αδέσποτα σκυλιά και... ένα αεροπλάνο.

Ήταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν ένα αεροσκάφος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της απογείωσης, με προορισμό του το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την ώρα που ο κυβερνήτης είχε αναπτύξει ταχύτητα για να απογειωθεί, το αεροσκάφος χτύπησε μια αγέλη σκυλιών, η οποία την ίδια στιγμή περιφερόταν στον διάδρομο απογείωσης.

Ο κυβερνήτης αντιλήφθηκε μεν τη σύγκρουση, όμως διατηρώντας την ψυχραιμία του συνέχισε με την απογείωση του αεροσκάφους και αμέσως ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για το συμβάν, καθώς και τους επιβάτες και το πλήρωμα. Επιπλέον, τηρώντας τους κανονισμούς, ζήτησε άδεια για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ώστε να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος στο αεροσκάφος.

Λίγο αργότερα το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Αρμόδιοι τεχνικοί διενήργησαν τον απαραίτητο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και έδωσαν το «πράσινο φως» για να πραγματοποιηθεί η πτήση περίπου μισή ώρα αργότερα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αδέσποτα ζώα περιφέρονταν στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου του νησιού. Σχετικές αναφορές είχαν γίνει από επιβάτες αλλά και από τον σύλλογο εργαζομένων του αεροδρομίου παλαιότερα, σύμφωνα με τις οποίες το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα είχε πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ