ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη
(EUROKINISSI / ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. Πρόκειται για Έλληνα, πενήντα περίπου ετών,  ο οποίος πούλησε το κινητό τηλέφωνο της άγρια δολοφονημένης κοπέλας στο κέντρο της Αθήνας.

Το κίνητρό του ήταν από την αρχή η ληστεία ενώ φέρεται να έχει ομολογήσει. Η 32χρονη κοπέλα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη, το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου, στο Β Νεκροταφείο της Αθήνας, όπου είχε πάει για να επισκεφθεί το μνήμα στενού της φίλου που είχε φύγει από τη ζωή μερικούς μήνες πριν.

Οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών που έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κηλίδες αίματος σε πολύ μεγάλη απόσταση και εκτιμούν ότι ο δράστης κυνηγούσε τη γυναίκα, η οποία όμως δεν πρόλαβε να ζητήσει βοήθεια. Η γυναίκα βρισκόταν μέσα στο νεκροταφείο όταν δέχτηκε την πρώτη μαχαιριά, ανάμεσα σε δυο μνήματα, που όμως βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Αυτός είναι ο δράστης της στυγνής δολοφονίας

Δολοφονία στο Β’ νεκροταφείο: 14 μαχαιριές έφερε το θύμα - Ποια σενάρια ερευνά η αστυνομία

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην άγρια δολοφονία, είναι ένα μαχαίρι με λάμα τουλάχιστον 2 εκατοστών, ενώ το θύμα έφερε μαχαιριές σε πλάτη, στήθος και κοιλιά, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι καταδιώχθηκε άγρια από το δολοφόνο πριν την αφήσει αιμόφυρτη.

Φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την τσάντα, το κινητό ή κάποιο άλλο από τα προσωπικά αντικείμενα της άτυχης κοπέλας, αν και «χτένισαν» όλη την περιοχή, γεγονός που έκανε τις Αρχές να εκτιμούν πως ο δολοφόνος ενδεχομένως να είχε πάρει μαζί του τη τσάντα και το κινητό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ