ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Φοιτητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
eurokinissi

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή πραγματοποίησαν την Τρίτη φοιτητές. Πορείες διαμαρτυρίας έκαναν φοιτητές και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

Βασικά αιτήματα των φοιτητών είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, που να αφορά τα αναλώσιμα και τον εργαστηριακό εξοπλισμό, να υπάρξει καλύτερη μέριμνα για σίτιση και στέγαση των φοιτητών, αλλά και δωρεάν μεταφορά, καθώς επίσης και εκσυγχρονισμός υποδομών και ανακατασκευή των φοιτητικών εστιών.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σπουδαστές από δεκάδες φοιτητικούς συλλόγους τμημάτων και σχολών των Αθηνών.

4280618

Πηγή: Eurokinissi

Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Εφτά φοιτητικοί σύλλογοι και μία συνέλευση τμήματος του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ συμμετείχαν με τις αποφάσεις τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ. Στη συνέχεια οι φοιτητές κινήθηκαν με πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξαν στο ΥΜΑ-Θ όπου κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

4280619

Πηγή: Eurokinissi

Οι φοιτητές ζητούν χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα, το πτυχίο ως μοναδική προϋπόθεση για την εύρεση εργασίας και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές.

4280625

Πηγή: Eurokinissi

4280638

Πηγή: Eurokinissi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ