ΕΛΛΑΔΑ

Βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Βγήκε από τη φυλακή ο Δημήτρης Κουφοντίνας
EUROKINISSI

Βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας, συνοδευόμενος από την σύντροφό του, Αγγελική Σωτηροπούλου, τον γιο του Έκτορα και την συνήγορό του, Ιωάννα Κούρτοβικ.

Το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης έλαβε διήμερη άδεια από τις Αρχές, άδεια η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Κατά την έξοδο του ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια για τις δολοφονίες της 17Ν δεν προέβη σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Είναι ένα δικαιώματα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε μία δίκαιη κρίση», δήλωσε η συνήγορός του στις κάμερες αναφορικά με την απόφαση για την διήμερη άδεια.

«Το ευχαριστούμε (το συμβούλιο) και θα ήθελα να πω πως περιμένουμε από εσάς», είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, «και από όσους παρεμβαίνουν στο θεσμικό έργο της δικαιοσύνης, χωρίς να έχουν δικαίωμα, να πάψουν να ασχημονούν».

«Οι προηγούμενες αρνήσεις στηρίχθηκαν σε κριτήρια που δεν στηρίζει ο νόμος», είπε αναφορικά με τα προηγούμενα αιτήματα του κρατουμένου για άδεια, που είχαν απορριφθεί και τόνισε πως «η μεταμέλεια του κρατούμενου δεν αποτελεί κριτήριο. Άλλα είναι τα κριτήρια, άλλος είναι ο νόμος. Ο νόμος εφαρμόστηκε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ