ΕΛΛΑΔΑ

Μ. Σπυράκη: Επίθεση στην κυβέρνηση για την άδεια του Κουφοντίνα

Μ. Σπυράκη: Επίθεση στην κυβέρνηση για την άδεια του Κουφοντίνα
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το θέμα της 48ωρης άδειας που δόθηκε από το δικαστικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού στον καταδικασμένο για τρομοκρατική δράση, Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέδειξε στη σημερινή της ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Οι Έλληνες παρακολουθούν σοκαρισμένοι την άδεια που δόθηκε στον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα» ανέφερε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε: «Ο αρχιτρομοκράτης, που δεν έχει ψελλίσει μία λέξη συγγνώμης στους συγγενείς των 11 θυμάτων της τρομοκρατικής του δράσης, θα κυκλοφορεί ελεύθερος για δύο ημέρες. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όχι μόνο δεν έχει δείξει μεταμέλεια, αλλά σε όλες τις δηλώσεις του αναφέρει ότι θα ξανασηκώσει το όπλο όταν του δοθεί η ευκαιρία. Δύο μέλη του δικαστικού συμβουλίου των Φυλακών υπάγονται στον υπουργό Δικαιοσύνης. Η ΝΔ καλεί τον υπουργό κ. Κοντονή και τον Πρωθυπουργό να πουν την άποψή τους για την απαράδεκτη αυτή απόφαση».

Σε ερώτηση για το αν ο Κουφοντίνας θα πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, η Μαρία Σπυράκη απάντησε διαβάζοντας απόσπασμα από το βιβλίο του Κουφοντίνα που αναφέρεται στην διαρκή επικαιρότητα του ένοπλου αγώνα.

Ερώτηση στον Πάνο Καμμένο

Αναφερόμενη στο θέμα που έχει προκύψει με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία, η Μαρία Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ, με τον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Κικίλια, έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τον υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο.

Με την ερώτηση τον καλεί να απαντήσει: Γιατί ο κ. Καμμένος επέλεξε τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία; Ποιες είναι οι σχέσεις του με τον εν λόγω μεσάζοντα; Έχει μεσολαβήσει και σε άλλες συμφωνίες; Γιατί ενώ θα έπρεπε, με βάση τη συμφωνία, να έχουν εισρεύσει στο δημόσιο ταμείο 66 εκατ. ευρώ, λόγω της επιμονής του κ. Καμμένου μέχρι τώρα στα ταμεία έχουν εισρεύσει 0 ευρώ; Υποστήριξε δε, ότι τα όσα ισχυρίζεται μέχρι τώρα ο κ. Καμμένος δεν έχουν σχέση με την αλήθεια.

Προστασία πρώτης κατοικίας

Η ΝΔ έχει δώσει δείγμα γραφής για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ανέφερε η Μαρία Σπυράκη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί σεισάχθεια, αλλά μετά ο νόμος άλλαξε. Η προστασία που παρέχει, όμως, το νέο νομοθετικό πλαίσιο φθάνει στο 60% της προστασίας που παρείχε το προηγούμενο πλαίσιο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όσο για τη συμφωνία ότι θα γίνονται πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία του ακινήτου, είπε η εκπρόσωπος της ΝΔ, ρωτάμε πού υπάρχει αυτή η συμφωνία και τι περιλαμβάνει.

«Ναι» από τη ΝΔ στη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του ταμείου των δημοσιογράφων, η Μαρία Σπυράκη απάντησε: «ναι στη λύση του ΕΔΟΕΑΠ. Η ΝΔ περιμένει από την κυβέρνηση να εμφανίσει μία συνολική λύση και να αφορά και τις περιφερειακές ενώσεις Τύπου».

Θέμα ηθικής τάξης

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα ηθικής τάξης για πολιτικά πρόσωπα που καταγράφονται με offshore στα paradise papers, η κ. Σπυράκη είπε ότι υπάρχουν μία σειρά ερωτήματα που προκύπτουν από τη σιωπή της κυβέρνησης:

- Είναι μέτοχος ή όχι offshore εταιρία στην εφημερίδα «Αυγή»

- Ο υπουργός Νίκος Παππάς συνεργάζεται ή όχι με τον κ. Αρτέμη Αρτεμίου που είναι ειδικός σε offshore εταιρίες

- Θα θέλαμε να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί κορυφαίοι υπουργοί του, όπως ο υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, επιλέγουν χρηματοοικονομικούς κολοσσούς του εξωτερικού για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους;

Πληρέστατες οι εξηγήσεις Αυγενάκη

Για το θέμα με τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη απάντησε ότι οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο ίδιος «είναι πληρέστατες. Δεν έχουμε πρόθεση να παρέμβουμε σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ενεργήσει με την ίδια ταχύτητα και ευαισθησία για δημοσιεύματα που αφορούν τον υπουργό 'Αμυνας και έχουν οσμή σκανδάλου».

Για το κοινωνικό μέρισμα

Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ θα ψηφίσει τη ρύθμιση της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, η κ. Σπυράκη απάντησε: «ας φέρει πρώτα η κυβέρνηση την ρύθμιση». Σημείωσε δε ότι η ΝΔ έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τη διανομή του υπερπλεονάσματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ