ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τρένα, προαστιακό και μετρό για συγκεκριμένες ώρες τη Δευτέρα

Χωρίς τρένα, προαστιακό και μετρό για συγκεκριμένες ώρες τη Δευτέρα
EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, μεταξύ 10:00-13:00 αποφάσισαν ομοφώνα, να πραγματοποιήσουν τα δυο σωματεία εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

«Η στάση εργασίας γίνεται στη μνήμη των δυο συναδέλφων και του συμπολίτη μας που έχασαν την ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο. Αγωνιζόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων υποδομής (τηλεδιοίκηση - φωτοσήματα) για να έχουμε ακόμα πιο ασφαλή και γρήγορα τρένα στην Ελλάδα, στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού. Ο σιδηρόδρομος ήταν, είναι και παραμένει το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς στην χώρα μας», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όσον αφορά το μετρό, ακινητοποιημένοι και οι συρμοί του, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών. Το Σωματείο αντιδρά στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ στο υπερΤαμείο και ζητά συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο «για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών».

«Προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης» σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το ΣΕΛΜΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ