Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή Κουφοντίνα στη φυλακή
Πηγή: (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή του Δημήτρη Κουφοντίνα στο κελί του, στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς ολοκληρώνεται η διήμερη άδεια που έλαβε την περασμένη Πέμπτη, γεγονός που προκάλεσε «τσουνάμι» αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η πρώτη άδεια που χορηγήθηκε αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει καταδικαστεί σε έντεκα φορές ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες της 17Ν.

Το συμβούλιο της φυλακής, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του, το έκανε αποδεκτό, κι έτσι το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο «Λουκάς» της 17Ν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους επικαλέστηκε ο Κουφοντίνας για να πάρει την άδεια (pics)

Η διήμερη άδεια συνοδευόταν από αυστηρούς περιοριστικούς όρους που επέβαλαν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Αντί να κλείνουμε τραύματα τα ανοίγουμε

Αυτή είναι η πρώτη άδεια που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, και στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει παλαιός νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.). Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.


Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη μέρα για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Έρευνα για τις καταγγελίες περί μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού

Εισαγγελική έρευνα για τα περί μαστιγώματος σωφρονιστικού υπαλλήλου διέταξε το υπ. Δικαιοσύνης

Καταγγελία ότι κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού