ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας στο μετρό

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους της Αθήνας λόγω της απεργίας στο μετρό
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα παρατηρείται από νωρίς το πρωί στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (από Αθηνών έως κόμβο Καλυφτάκη), όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα δύο ρεύματα της Λ. Αλεξάνδρας, στο ρεύμα ανόδου της Λ. Κηφισίας, στην Κατεχάκη και στη Λ. Μεσογείων.

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στη Λ. Βασ. Σοφίας και στην Ηλιουπόλεως.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 το πρωί.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ) σε σχετική του ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «προχωράμε άμεσα και δυναμικά για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του…. κέρδους και της ιδιωτικοποίησης». Παράλληλα, ζητά άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών για την επίλυση του χρηματοδοτικού θέματος των αστικών συγκοινωνιών.

Τα σωματεία εργαζόμενων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠΕ και ΠΕΠ) έχουν εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. . Ως εκ τούτου τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τις εν λόγω ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ