ΕΛΛΑΔΑ

Παρ' ολίγον τραγωδία στην Αλόννησο: 11χρονος εγκλωβίστηκε σε σιδερένιο κιβώτιο στη θάλασσα

Παρ' ολίγον τραγωδία στην Αλόννησο: 11χρονος εγκλωβίστηκε σε σιδερένιο κιβώτιο στη θάλασσα
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ

Παρ’ ολίγον τραγωδία θα σημειωνόταν στην Αλόννησο όταν ένας 11χρονος, παίζοντας, μπήκε μέσα σε ένα συρόμενο σιδερένιο κιβώτιο μεταφοράς δεμάτων, αυτό έπεσε στη θάλασσα και το παιδί εγκλωβίστηκε.

Όλα σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου. Ο μικρός έπαιζε με το κιβώτιο στην παραλία και αποφάσισε να μπει μέσα. Το κιβώτιο «τσούλησε» και έπεσε μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr ο 11χρονος άρχισε να φωνάζει και τις αγωνιώδεις φωνές του άκουσε ο καπετάνιος του Flying Dolphin Ερατώ, Γιάννης Βερύκιος, ο οποίος έπεσε στο νερό για να σώσει το παιδί.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλοννήσου, Άγγελος Αργυρίου, ο οποίος βρισκόταν σε κοντινή καφετέρια έτρεξε επίσης προς βοήθεια του αγοριού. Και οι δύο επιχείρησαν να σώσουν τον 11χρονο, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο κιβώτιο.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στο σημείο παρακολουθώντας την προσπάθεια διάσωσης του παιδιού με κομμένη την ανάσα. Στο σημείο βρέθηκαν κατά τύχη και δύο γιατροί και μία νοσοκόμα, που ξεκίνησαν επί τόπου την παροχή πρώτων βοηθών καθώς το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Με την παροχή των πρώτων βοηθειών όμως άρχισε να συνέρχεται και μεταφέρθηκε στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου και από κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ