Γονείς αριστούχων προσέφυγαν στο ΣτΕ για την κλήρωση σημαιοφόρων
Γονείς επτά αριστούχων μαθητών έκαναν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του αντισυνταγματικού και παράνομου, κατά τους ίδιους, Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο γίνεται με κλήρωση η επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα 79/2017, προβλέπει ότι σημαιοφόροι μαθητές, κατά τις παρελάσεις, δεν θα γίνονται πλέον οι αριστούχοι μαθητές, αλλά η επιλογή τους θα γίνεται με κλήρωση.
Συγκεκριμένα, οι προσφεύγοντες γονείς υποστηρίζουν, ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά την προστασία της Παιδείας, αναφέρεται στην ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών και προσθέτουν ότι η σχετική διάταξη του επίμαχου διατάγματος είναι άκυρη, κατά το σκέλος εκείνο που αναφέρει ότι την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις μπορεί να την κρατά ακόμα και ο χειρότερος από πλευράς βαθμολογίας και διαγωγής μαθητής.
Ακόμα αναφέρουν, ότι το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, μη επικαλούμενο ειδική διάταξη νόμου, που να του επιτρέπει να ρυθμίζεται ποιος θα κρατά την ελληνική σημαία στις εθνικές εορτές, με κριτήρια ιδεολογικοπολιτικά, είναι μη νόμιμο, καθώς εκδόθηκε «κατά σαφή υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως».
Επίσης, σημειώνουν ότι για να τιμηθεί η ελληνική σημαία, είχε καθοριστεί ότι κατά τις παρελάσεις θα φέρεται από άτομο υψηλού «μαθητικού επιπέδου» και αυτό όχι βέβαια για να τιμηθεί ο μαθητής, αλλά για να τιμηθεί η ελληνική σημαία.
Τέλος αναφέρουν, ότι όλως αιφνίδια και αναιτιολόγητα, το υπουργείο Παιδείας, ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, για την οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει κατά την κλήρωση, ακόμη αν ο κάποιος άλλος είναι ο πιο ατίθασος ή ο έχων την πλέον κακή διαγωγή.
Πυροσβεστική: Πάνω από 30 κλήσεις λόγω των ισχυρών ανέμων στην Αττική
10:10
Συναγερμός στην Κρήτη για την κακοκαιρία: «Κίνδυνος για ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις»
10:06
«Πώς έκανα την πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη»: Τι είπε στην απολογία της η προφυλακισμένη γιατρός
10:00
Bookreads - Από τη «Χτυπημένη», στους βρικόλακες: Ο τρόμος μέσα από τέσσερα βιβλία
09:56