ΕΛΛΑΔΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος δασκάλας που έκανε «καψόνια» σε μαθητές της

Ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος δασκάλας που έκανε «καψόνια» σε μαθητές της
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σάλο έχει προκαλέσει στον Άλιμο η υπόθεση δασκάλας Μουσικής, η οποία κατηγορείται ότι προέτρεψε εννιάχρονους μαθητές της να χτυπήσουν συμμαθητή τους, επειδή δεν πρόσεχε στο μάθημα. Οι καταγγελίεςεις βάρος της δασκάλας για "καψόνια" στους μαθητές ήταν πολλές, ενώ μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού η δασκάλα απομακρύνθηκε από το σχολείο και διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος της.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς 9χρονου μαθητή κατήγγειλαν ότι η δασκάλα ζήτησε από τους μαθητές να χτυπήσουν συμμαθητή τους επειδή προσποιήθηκε μέσα στην τάξη ότι οδηγούσε αυτοκίνητο! «Σηκωθείτε και ρίξτε του φάπες να σταματήσει», φέρεται να είπε στους μαθητές η δασκάλα, κάποιοι από τους οποίους υπάκουσαν.

Οι καταγγελίες για τα «καψόνια» της δασκάλας, μάλιστα, δεν σταματούν εδώ, αφού και άλλοι γονείς ανέφεραν ότι τα παιδιά τους είχαν υποστεί σκληρές τιμωρίες για ασήμαντα «παραπτώματα».

Σε άλλη περίπτωση η εκπαιδευτικός φέρεται να είχε αναγκάσει ένα μικρό παιδί να σταθεί επί ώρα στο προαύλιο κάτω από τον καυτό ήλιο στο καταμεσήμερο, επειδή είχε τελειώσει νωρίτερα το φαγητό του και έπαιζε. Παρά τις διαμαρτυρίες του παιδιού ότι είχε αρχίσει να πονάει το κεφάλι του και ότι δεν μπορούσε να καθίσει άλλο εκεί, η δασκάλα φέρεται να το είπε ότι πρέπει να παραμείνει εκεί μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι.

Άλλες κατηγορίες αναφέρουν ότι έβαζε τα παιδιά να στέκονται για ώρα στα γόνατα, να μένουν με το πρόσωπο στον τοίχο ή με το ένα πόδι όρθιο στη γωνία της τάξης, τα απειλούσε χτυπώντας δυνατά στην έδρα ένα κυλινδρικό ξύλινο αντικείμενο, έσκιζε ζωγραφιές τους μπροστά σε όλους όταν τις έκρινε «αποτυχημένες».

Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου έστειλαν επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας με φοβερές καταγγελίες κατά της εκπαιδευτικού. «Το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό υφίσταται εδώ και χρόνια και δυστυχώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών μας, εντείνεται. Η συμπεριφορά της δασκάλας Μουσικής είναι άκρως ανησυχητική», γράφουν οι γονείς απευθυνόμενοι προς τις υπηρεσίες του υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ